Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Τα γέλια του θανάτου" την Κυριακή στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 10:33 "Τα γέλια του θανάτου" την Κυριακή στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Στις 12:00' το μεσημέρι, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Ο Δήμος Λαμιέων, το Σωματείο «Μουσείο Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 1940-1950» (Μ.Ι.Α.Ρ.), ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων και τα ΓΑΚ - Αρχεία Νομού Φθιώτιδας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιάννας Δημητριάδη «Τα γέλια του θανάτου - Από το ημερολόγιο του θανατοποινίτη του εμφυλίου Αντώνη Δημητριάδη».

Η παρουσίαση του βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία της συγγραφέως Γιάννας Δημητριάδη την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Λαμιέων, που βρίσκεται στην οδό Φλέμινγκ & Ερυθρού Σταυρού.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Παναγιώτης Σωτήριου, ΜΔΕ Ιστορίας, θα συντονίσει η αντιπρόεδρος του Μ.Ι.Α.Ρ Χαρά Παρμενοπούλου, ενώ αποσπάσματα του ημερολογίου θα διαβάσουν ο δάσκαλος και αντιπρόεδρος των Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, Κώστας Τσιαλαφούτας και ο εκπαιδευτικός Γιώργος Αναγνώστου. Η εκδήλωση θα αρχίσει με ομιλία της Προϊσταμένης των ΓΑΚ - Αρχείων Ν. Φθιώτιδας, αρχειονόμου Σοφίας Βακιρτζηδέλη, με θέμα «Ημερολόγια: ένα ιδιωτικό αρχείο στην υπηρεσία της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας».

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, ο στρατιώτης Αντώνης Δημητριάδης καταδικάζεται τετράκις σε θάνατο για την άρνησή του να σηκώσειόπλο εναντίον των ανταρτών. Θα περάσει τα επόμενα οκτώ χρόνια της ζωής του στις φυλακές περιμένοντας την εκτέλεσή του. Το χρονικό της πρώτης τετραετίας του εγκλεισμού του στις φυλακές Λαμίας και Αβέρωφ, όπως την κατέγραψε ο ίδιος σε παράνομο ημερολόγιο, παρουσιάζεται από την κόρη του, τη δημοσιογράφο Ιωάννα Δημητριάδη, στο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Άπαρσις».