Παρουσίαση Παραδοσιακών Ενδυμασιών από τη συλλογή του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 08:04 Παρουσίαση Παραδοσιακών Ενδυμασιών από τη συλλογή του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας

Μια ιστορία καλαισθησίας και αρχοντιάς, ένα ταξίδι στις εθνικές ενδυμασίες του τόπου μας...

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας σας προσκαλούν στην παρουσίαση παραδοσιακών ενδυμασιών από τη συλλογή του Λυκείου, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 8:00 μ.μ. στην Αίθουσα Υποδοχής του Κτιρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τις ενδυμασίες παρουσιάζει η Έφορος Εθνικών Ενδυμασιών του Κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων κ Πέννυ Σακκοπούλου.

Το ένδυμα, η φορεσιά, είναι κάτι μοναδικό. Αλλάζει την όψη και την ψυχολογία αυτού που το φορά. Εκπέμπει μηνύματα, δημιουργεί συναισθήματα , ξυπνάει μνήμες.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας από το 1974 μέχρι σήμερα με συνεχείς και άοκνες προσπάθειες κατάφερε να δημιουργήσει μια αξιόλογη συλλογή εθνικών ενδυμασιών από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας.

Θέλοντας λοιπόν να παρουσιάσει  με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις  φορεσιές της συλλογής αυτής, αυθεντικές αλλά και πιστά αντίγραφα, σας καλεί  για να παρακολουθήσετε μια επίδειξη παραδοσιακών ενδυμασιών.

Τις ωραίες, λαμπερές κι αρχοντικές  ενδυμασίες κάποιου άλλου καιρού θα φορέσουν μέλη των χορευτικών τμημάτων του Λυκείου.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας με αγάπη και με υπερηφάνεια για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του Παραρτήματός μας, σας περιμένει να σας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο της ελληνικής φορεσιάς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση