Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο σκακιού: “Το σκάκι ως Παιδαγωγικό Μέσο και Διδακτικό Εργαλείο”

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 11:21 Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο σκακιού: “Το σκάκι ως Παιδαγωγικό Μέσο και Διδακτικό Εργαλείο”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο βιωματικό σεμινάριο σκακιού, διάρκειας 6 ωρών, με θέμα: “Το σκάκι ως Παιδαγωγικό Μέσο και Διδακτικό Εργαλείο” που συνδιοργανώθηκε από την Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας  (Σ.Ν.Ο.Λ..) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολ. Δραστηριοτήτων). Παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες σχεδιασμού και εφαρμογής  ποικίλων παιγνιωδών δραστηριοτήτων, η αξιοποίησή τους στο πλαίσιο εφαρμογής του Α.Π.Σ. και του Δ.Ε.Π.Π.Σ. για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και του ρόλου τους στην καλλιέργεια ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών αλλά και των ενηλίκων συμπαικτών.

Οι ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν:

Α. ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ - ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ -  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ   ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ  
Γ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΩ ΕΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ- ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ- ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΔΟΜΗ – ΑΓΩΝΕΣ  
δ. ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΣΚΑΚΙ - ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολ. Δραστηριοτήτων), για την ουσιαστική συμβολή της στην επιτυχία της διοργάνωσης προς όφελος των παιδιών της πόλης μας.

Γραμματεία Σκακιστικής Νεανικής Ομάδας Λαμίας