Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και στην ταμπέλα της Φιλαρμονικής η μεγάλη διάκριση από την Ακαδημία Αθηνών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 18:56 Και στην ταμπέλα της Φιλαρμονικής η μεγάλη διάκριση από την Ακαδημία Αθηνών

Το Δεκέμβριο η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε, με τον Τιμητικό Βραβείο Γραμμάτων & Καλών Τεχνών, τη Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας τοποθετώντας την επάξια στο υψηλότερο πολιτιστικό βάθρο της χώρας!

Απο σήμερα έξω από το "νέο σπίτι" της Φιλαρμονικής μας τοποθετήθηκε μια νέα ταμπέλα που γράφει και αυτή την μεγάλη διάκριση για μια φιλαρμονική που μετράει ιστορία 123 χρόνων.

H Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, μια από τις παλαιότερες Φιλαρμονικές στην Ελλάδα, έχει να επιδείξει ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό και μουσικό έργο, το οποίο αντικατοπτρίζει συνάμα την ιστορία, την πολιτιστική πορεία και την κοινωνική εξέλιξη του τόπου μας, από την ίδρυσή της το 1896 έως σήμερα.

Προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε αναρίθμητες πολιτιστικές, θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου Λαμιέων σε Ελλάδα και εξωτερικό, η Δ.Φ.Λ. έχει καταφέρει να προσφέρει ανιδιοτελώς ψυχαγωγία, να δημιουργεί μουσική αντίληψη και να μεταδίδει την εγχώρια μουσική παράδοση σε όλο τον κόσμο.

Αυτό ακριβώς το σπουδαίο έργο, βράβευσε η Ακαδημία Αθηνών τοποθετώντας επάξια τη Φιλαρμονική μας στο υψηλότερο πολιτιστικό βάθρο της χώρας!

Το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, παρουσία σπουδαίων εκπροσώπων του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και των Τεχνών, βράβευσε τη Φιλαρμονική μας σε αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς της στη Μουσική και τον Πολιτισμό, τόσο στην πόλη της Λαμίας όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.