Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τάσος Γεμενής παρουσίασε τις δύο εξαιρετικές ποιητικές του συλλογές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 15:45 Ο Τάσος Γεμενής παρουσίασε τις δύο εξαιρετικές ποιητικές του συλλογές

Στην αίθουσα της «Αρχαίας Αγοράς» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου 2019, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο πλαίσιο της 5ης Γιορτής Φθιωτικού Βιβλίου, παρουσιάστηκαν στο φθιωτικό κοινό οι δύο εξαιρετικές ποιητικές συλλογές του Τάσου Γεμενή με τίτλο «Στα κάτεργα της έκφρασης» και «Κορμιά στο δρόμο» από τον ίδιο τον ποιητή.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο Κώστας Τσιαλαφούτας εκ μέρους του Δ.Σ. του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων καλωσόρισε και παρουσίασε τα νέα μέλη του  συλλόγου αναφερόμενος στην 5η Γιορτή Φθιωτικού Βιβλίου, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων στη ζεστή και φιλόξενη αίθουσα της «Αρχαίας Αγοράς» με τα σωζόμενα τείχη της αρχαίας Λαμίας του 4ου αι. π.χ. χώρος, όπου ανθούσε κάποτε η δημοκρατία με συζητήσεις, αντιπαραθέσεις και αποφάσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούσαν.

Συνέχισε λέγοντας ότι η γιορτή αυτή πλαισιώνεται από Έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Λαμίας και τίτλο «Εικόνες Μνήμης», Έκθεση βιβλίου των Μελών του Ομίλου και του περιοδικού μας «Φθιωτικός λόγος», ενώ στόχος του ομίλου παραμένει η ανάδειξη του πλούσιου συγγραφικού έργου των Φθιωτών και γενικότερα η προώθηση του βιβλίου ως αξία.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «παρόλο που το διαδίκτυο μας έχει κατακτήσει με την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στη γνώση και στην πληροφορία, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, δεν το ξορκίζουμε και δεν το δαιμονοποιούμε, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει το βιβλίο. Την αίσθηση που νιώθουμε, τη μαγεία που ασκεί και τη συγκίνηση που μας χαρίζει, όταν κρατάμε στα χέρια μας ένα βιβλίο. Ένα βιβλίο μας ταξιδεύει σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους, καλλιεργεί τη φαντασία και την κριτική σκέψη. Το βιβλίο είναι γνώση, μόρφωση, πολιτισμός και πάνω απ’ όλα παιδεία.»

Απευθυνόμενος στον Τάσο Γεμενή, τον καλωσόρισε στον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και του ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδα τα βιβλία του.

Στη συνέχεια ο κ. Γεμενής που κατάγεται από τη Λαμία και έχει σπουδάσει Ιατρική, παρουσίασε στους παρευρισκομένους τις ποιητικές του συλλογές με τίτλο «Στα κάτεργα της έκφρασης» και «Κορμιά στο δρόμο», για τις οποίες θα μας μιλήσει ο ίδιος ο ποιητής, ενώ ποιήματα απήγγειλε η ποιήτρια - εκδότρια και πρώην πρόεδρος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων Βασιλική Νικοπούλου.