Κυριακή: Εκδήλωση προς τιμήν του δασκάλου, ζωγράφου και λογοτέχνη Μπάμπη Τσέλου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 11:54 Κυριακή: Εκδήλωση προς τιμήν του δασκάλου, ζωγράφου και λογοτέχνη Μπάμπη Τσέλου

Στις 11:15 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Ο Δήμος Λαμιέων, το Πνευματικό Κέντρο Σταυρού, ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Σταυρού, Σ.Σ. Λιανοκλαδίου και Νέας Βράχας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν του δασκάλου, ζωγράφου και λογοτέχνη Μπάμπη Τσέλου, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 κι ώρα 11.15 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Για το λογοτεχνικό του έργο θα μιλήσουν η Φιλόλογος Κωνσταντία Μπέικου και ο ποιητής-συγγραφέας Δημήτρης Φαφούτης, ενώ για την προσωπικότητα και το εικαστικό του έργο θα μιλήσει η πολιτισμολόγος Εύα Κουνιάρη.

Ποιήματα θα απαγγείλουν ο ποιητής & αντιπρόεδρος του Ομίλου Κώστας Τσιαλαφούτας και η ποιήτρια-εκδότρια Βασιλική Νικοπούλου.

Σύντομο βιογραφικό του Μπάμπη Τσέλου

Ο Μπάμπης Τσέλος γεννήθηκε στη Βράχα Ευρυτανίας και κατοικεί στη Νέα Βράχα Σταυρού Λαμίας. Είναι δάσκαλος. Σπούδασε επίσης Ζωγραφική και Ιστορία της Τέχνης. Δίδαξε Εικαστική Αγωγή σε σχολεία, στο Π.Ε.Κ. Λαμίας και σε εικαστικά εργαστήρια. Έχει εκδώσει: βιβλία για την Εικαστική Αγωγή, λογοτεχνικά βιβλία, λαογραφικές - ιστορικές μελέτες κλπ. Η ποίησή του έχει πολυβραβευτεί. Στις εκθέσεις ζωγραφικής του παρουσιάστηκαν οι σειρές: «Συνθέσεις», «Έννοιες», «Ρίζες», «Μοτέρ», «Τοπία Α», «Τοπία Β», «Τοπία Γ», «Ευρυτανία», «Λαϊκή Αγορά», «Παρουσίες», «Εκρήξεις». Είναι ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Λογοτεχνών Συγγραφέων Φθιώτιδας, του Συνδέσμου λογοτεχνών συγγραφέων Ευρυτανίας, του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε) και μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση