Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεκαπενταύγουστος με πανσέληνο στους αρχαιολογικούς μας χώρους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 09:00 Δεκαπενταύγουστος με πανσέληνο στους αρχαιολογικούς μας χώρους

Που θα φιλοξενηθούν οι 48 εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πόσοι χώροι θα είναι επισκέψιμοι τη νύχτα της Πέμπτης…

Για μία ακόμη χρονιά από το 2002 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου με όμορφες καλοκαιρινές βραδιές, κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας.

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2019 κορυφώνεται την Πέμπτη 15 Αυγούστου, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν τις 11 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου.

Συνολικά φέτος 97 αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό και θα φιλοξενήσουν 48 εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο.

Στη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω εκδηλώσεις για την Πέμπτη 15 Αυγούστου (Η συναυλία του Μάνου Πυροβολάκη στην Αρχαία Πρόερνα του Νέου Μοναστηρίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου):

ΕΦΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Λαμίας- Αρχαιολογικό Μουσείο

Μουσική εκδήλωση, με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος- μουσικό σχήμα STANDARDS, ώρα έναρξης 21:00. Με τη συμμετοχή του Δήμου Λαμιέων. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός από τις 20:00' έως τις 00:30'.

Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη

Μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα του Κωνσταντίνου Νέλλα, ώρα έναρξης 21:00. Σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό-Επιμορφωτικό Σύλλογο Υπαταίων «Οι Αινιάνες».​ Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός από τις 20:00' έως τις 00:30'

ΕΦΑ ΦΩΚΙΔΟΣ

Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών

Ο Αρχαιολογικός Χώρος των Δελφών θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24.00 (τελευταία είσοδος στον χώρο στις 23:30)

ΕΦΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Αρχαιολογικός χώρος Αλυκής

Μουσική εκδήλωση πλησίον της ακρόπολης Σιφών (Τιφών) Αλυκής από το σωματείο Φροντιστήριον Θηβαικής Αρχαιολογίας με ώρα έναρξης 21:30.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Το Μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 08:00 έως τις 20:00

Αρχαιολογικός Χώρος Χαιρώνειας

Μουσική εκδήλωση πλησίον του Λέοντα της Χαιρώνειας, με τον Βασίλη Λέκκα και ώρα 9.30μμ. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαιρώνειας θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από τις 19:00 έως τις 22:00

ΕΦΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αρέθουσα Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας

Τα 12 πρόσωπα του Φεγγαριού. Συναυλία για πιάνο και βιολί στην Αρέθουσα. Ώρες: 21:00 έως 22:00

Αρχαιολογικό Μουσείο Καρύστου

Μουσική εκδήλωση από τη Μουσική Σχολή της Σέβης Στελιάτου.Ώρες: 21:00 έως 22:30

Αρχαιολογικός Χώρος της Φούρκας, Σκύρος

Μουσική εκδήλωση. Ώρες: 21:00 έως 22:00

ΕΦΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ- ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας. Ελεύθερη είσοδος στο Κ.Τ.Ε.Σ.Θ για το κοινό από  20:00 έως 23:00.

Επίσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την Παρασκευή 16 Αυγούστου η ΕΦΑ Λάρισας, διοργανώνει Μουσική εκδήλωση με τους Γ. Τσιαρδάκα, Σ. Καβαλλιεράτο, Μ. Ζάχου στο Κάστρο Βελίκας Δήμου Αγιάς, ενώ την Κυριακή 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Μουσική εκδήλωση (Μ. Τσουκαρέλας) στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πατήστε ΕΔΩ και κατεβάστε όλο το πρόγραμμα.