Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Σάββατο "Ο τρανΟς ΧΟΡΟΣ της ΑΓΑΠΗΣ" στην Άνω Καλλιθέα Σπερχειάδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 12:20 Το Σάββατο "Ο τρανΟς ΧΟΡΟΣ της ΑΓΑΠΗΣ" στην Άνω Καλλιθέα Σπερχειάδας

Ας δώσουμε τα χέρια μικροί μεγάλοι, τρανός χορός να γένει!!!

Το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί η 3η Λαογραφική εκδήλωση αναβίωσης του Τρανού Χορού της Αγάπης στην Άνω Καλλιθέα της Δ.Ε Σπερχειάδας του Δ. Μακρακώμης (στη θέση Μιτσαράγκαθια) με το πέτρινο ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου.

Η εκδήλωση αποτελεί μία συνδιοργάνωση των 9 χωριών του Ινάχου: Ανατολή, Άνω Καλλιθέα, Αργύρια, Δίλοδο, Κολοκυθιά, Κυριακοχώρι, Μάρμαρα, Νικολίτσι, Περιβόλι, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Μακρακώμης.

Ο τρανΟς ΧΟΡΟΣ της ΑΓΑΠΗΣ,  αποτελεί στην ουσία, συνάντηση  των ανθρώπων όπου  στόχο έχει το μόνιασμα τους και την διατήρηση παραδόσεων και εθίμων.

Παράλληλα, μεταφέρονται σημαντικά κοινωνικά μηνύματα, με σκοπό την ανάπτυξη των 9 χωριών, αφού  θα υπάρχει ανάλογη αξιοποίηση για άλλες, μετέπειτα, παρεμφερείς εκδηλώσεις και για προσέλκυση επισκεπτών.

Ο τρανΟς ΧΟΡΟΣ της ΑΓΑΠΗΣ, είναι χορός τελετουργικός, αργός, απλός αλλά συνάμα μεγαλοπρεπής και περήφανος. Αρχέγονα Ελληνικός, κρατά άσβεστη στο χρόνο τη μνήμη, μεταφέροντας από γενιά σε γενιά, τις μνήμες της κοινότητας, τους θρύλους και τις δοξασίες, τα ήθη και τα έθιμα.