Στη Λαμία κυκλοφορούν κατσίκες με κάμερες στο κεφάλι; Τι είναι πάλι αυτό;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 19:40 Στη Λαμία κυκλοφορούν κατσίκες με κάμερες στο κεφάλι; Τι είναι πάλι αυτό;

Ακόμη μια ΝΕΑ ιδέα από την ομάδα της Belle Arte που στα πλαίσια του Φεστιβάλ Οίτης (ξανά) φέρνει στη Λαμία τη σύγχρονη τέχνη έτσι όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τα video art!

Υπό την επιμέλεια της Άννας Βασώφ, μιας ελληνίδας που διαπρέπει στο εξωτερικό με έδρα της τη Βιέννη, στο Φετινό Φεστιβάλ Οίτης θα δούμε το XWRA VIDEO and MEDIA ART FESTIVAL με τη συμμετοχή 70 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο!

Η πρόσβαση σε όλο και περισσότερα τεχνολογικά μέσα ανοίγει δρόμους σε νέες μορφές σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης. Έτσι το βίντεο, η φωτογραφία ο υπολογιστής, ο ηλεκτρονικός ήχος γίνονται εργαλεία που αρκετές φορές συνδυάζονται με κλασικότερα όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, ο χορός και το σώμα και ανοίγουν μαζί νέα πεδία κριτικής και αναζήτησης.

Το πρώτο XWRA βίντεο και media φεστιβάλ 2015 που θα πραγματοποιηθεί στον Τόπο Τεχνών Χώρα Υπάτης 17 με 21 Αυγούστου παρουσιάζει διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις 70 νέων ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές βιντεο και πειραματικων ταινιών μικρού μήκους καθως και ενα παραλληλο προγραμμα με παρουσιάσεις - συζητήσεις, εγκαταστάσεις, δρασεις-παιχνιδια και live performance.

Θέματα προβολών:
Βίντεο και Πόλη
Asifa 30 χρονια πειραματικό Αnimation
Πειραματικός κινηματογράφος
Σώμα - Ήχος - Χώρος
Transmedia

Παράλληλο Πρόγραμμα:

Παρουσιάσεις - Συζητήσεις:
Michael Heidl (ΑΤ): Περπατώντας τριγύρω, δουλεύοντας τριγύρω
Αλέκος και Χρήστος Μπουρελιάς: Mεγαλούπολεις
Eva Stern(CA): Carwash
Σπύρος Σκάνδαλος: Ilena

Performance:
Πολυξένη Σπυροπούλου: Tι ξέρεις για τα όνειρα.

Εγγατάσταση- Δράση-Παιχνίδι:
Άννα Βάσωφ (GR): Τρέχοντας

Βίντεο εγγατάσταση:
Jeff Scher (US) "A year in the animated Life" and “Another Year”

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Άννα Βάσωφ

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του φετινού 9ου Φεστιβάλ Οίτης που φιλοξενείται στον Τόπο τεχνών Χώρα στα Λελέικα Υπάτης όπου εκτός των συναυλιών και των θεατρικών παραστάσεων φέτος ξεκινά το 3ημερο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου,Belle arte for kids , το XWRA VIDEO and MEDIA ART Festival, που το τοποθετεί στα καλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης μετά και την επίσημη ανακοίνωση από το αντίστοιχο φορέα της Ευρώπης.

Σύντομα θα είναι έτοιμη και η ιστοσελίδα του XWRA VIDEO ART and MEDIA FESTIVAL

Η Belle Arte Lamia ξεκίνησε το 2005 και συνεχίζει δυναμικά με ΝΕΕΣ ιδέες

Σύντομα εδώ περισσότερες λεπτομέρειες...

Το Φεστιβάλ Οίτης τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων. Το LamiaReport και φέτος θα σας "μεταφέρει"
 όλα όσα θα συμβούν στο Φεστιβάλ, ως Χορηγός Επικοινωνίας

Το Φεστιβάλ Οίτης, είναι πλέον και επίσημα μέλος της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας της EFFE.

Η EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) είναι ένας πολιτιστικός πανευρωπαϊκός οργανισμός, ο οποίος γεννήθηκε μέσα από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, θεσμός ο οποίος συγκροτείται και υποστηρίζει αποκλειστικά τα φεστιβάλ εκείνα που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους ποιότητα και έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι παραλήπτες του σήματος EFFE Label, επιλέγονται κάτω από διεξοδική έρευνα και αυστηρά κριτήρια που τίθενται από την Διεθνή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του οργανισμού.

Η απόδοση αυτής της διάκρισης αφορά, λοιπόν τα καλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ τα οποία καλούνται να αντιπροσωπεύσουν 31 ευρωπαϊκές χώρες και να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών και δραστηριοτήτων στο κοινό τους με κύριο στοιχείο την ποιότητα.

Μέσα από την ανάπτυξη της κοινότητας και της δημιουργικότητας στην Ευρώπη, το Φεστιβάλ Οίτης και όλα τα συμβεβλημένα φεστιβάλ της EFFE κάνουν την Ευρώπη ένα καλύτερο μέρος και γίνονται οι σύγχρονοι φορείς του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η EFFE με τη σειρά της δεσμεύεται να προωθήσει με κάθε μέσο που διαθέτει, όλες τις διοργανώσεις υπό την αιγίδα της και το φθινόπωρο του 2015, να αναδείξει και να βραβεύσει τα καλύτερα των καλυτέρων.

Ελάτε, λοιπόν και φέτος να αγκαλιάσουμε το Φεστιβάλ Οίτης και γιατί όχι να το αναδείξουμε το καλύτερο της Ευρώπης !
Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του φετινού 9ου Φεστιβάλ Οίτης.

Ραντεβού στη «Χώρα» ...

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ Οίτης :

www.xwra.gr

Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075 και 6936995142
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση