Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «Ψυχή της Παύλιανης» στο «Χαμόγελο του παιδιού»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 08:22 Η «Ψυχή της Παύλιανης» στο «Χαμόγελο του παιδιού»

Την ενίσχυση με σχολικά είδη σε φιλοξενούμενα παιδιά Ιδρυμάτων και Κοινωνικών Δομών επέλεξε φέτος «Η Ψυχή της Παύλιανης» συνεχίζοντας για τρίτη συνεχή χρονιά το φιλανθρωπικό της έργο. Την Τρίτη 10/09/19 εκπρόσωποι της ομάδας επισκέφτηκαν το “Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας” του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  στον Μύτικα Χαλκίδας, μοιράζοντας αγάπη και χαμόγελα. 

   Η υποδοχή της ομάδας έγινε από το επιστημονικό προσωπικό που απασχολείται στην Δομή, ενώ την ενημέρωση για την ίδρυση και τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού πραγματοποίησε η Υπεύθυνη της Ημερήσιας Φροντίδας κα Παπασκουλή Ειρήνη (Κοινωνική Λειτουργός). 

 Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την ίδρυση, το έργο και την σημαντική προσφορά του Συλλόγου, ενώ είχαν και την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα φιλοξενούμενα παιδιά τα οποία εμφανώς συγκινημένα τους ευχαρίστησαν θερμά για την ευγενική χορηγία τους.

   Την παραπάνω δράση οργάνωσε η  Κοινωνιολόγος του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» της Δ.Ε Παύλιανης  (Δ. ΛΑΜΙΕΩΝ) κ. Ζούνη Μαρία, με την στήριξη ομάδας εθελοντών και ηλικιωμένων της Κοινότητας, ενώ για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί και άλλες επισκέψεις σε Ιδρύματα και Φορείς.

Λίγα λόγια για «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας Οργανισμός διεθνώς αναγνωρισμένος όπου ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο. Ο Ανδρέας νόσησε  το 1994 και λίγο πριν φύγει από την ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας Σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ! Το όνειρο του έγινε πραγματικότητα και σήμερα ο Οργανισμός υλοποιεί πανελλαδικά, 365 μέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, ολοκληρωμένες και άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων που απειλούν τα παιδιά όπως «Παιδιά σε κατάσταση φτώχειας», «Παιδιά θύματα εξαφάνισης», «Παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας» καθώς και «Παιδιά με προβλήματα υγείας». Οι δράσεις υλοποιούνται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό ενώ υποστηρικτές των δράσεων είναι ιδιώτες και εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι οποίοι στηρίζουν το έργο του Οργανισμού μέσω δωρεών και χορηγιών. Θεμέλιος λίθος του  είναι οι εθελοντές που με την δική τους προσφορά συμβάλλουν στην υλοποίηση του έργου του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντές απασχολούνται σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου πανελλαδικά και καλύπτουν βασικές ανάγκες τόσο με την ειδικότητά τους όσο και με την εκπαίδευση τους στις προκαθορισμένες δράσεις του Οργανισμού.

Ο 10χρονος Ανδρέας κατέληγε στο ημερολόγιο του με τη φράση… «Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»