Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπερχειάδα: «Η φόνισσα» με τη Φωτεινή Φιλοσόφου στο κινηματοθέατρο «Πάνθεον»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 08:23 Σπερχειάδα: «Η φόνισσα» με τη Φωτεινή Φιλοσόφου στο κινηματοθέατρο «Πάνθεον»

Ο Οργανισμός ελληνικού θεάτρου Αιχμή παρουσιάζει με τη υποστήριξη του Θ.Ε.Σ.Μα το αριστούργημα του Αλ. Παπαδιαμάντη «Η φόνισσα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη κι ερμηνεία της Κατερίνας Φιλοσόφου, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, 8.30μμ στο κινηματοθέατρο Πάνθεον στη Σπερχειάδα.

Μεγάλο θέμα του έργου και ζήτημα ανάλυσης και ερμηνείας αποτελεί η ύπαρξη ή όχι τύψεων και ενοχής εκ μέρους της Χαδούλας, ενώ πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει το τέλος του έργου στο οποίο η Χαδούλα βρίσκει τον θάνατο ανάμεσα στη θεία και την ανθρώπινη δικαιοσύνη. Αναλύσεις διαφόρων προσεγγίσεων, ψυχολογικές  βιολογικές, εγκληματολογικές,  φωτίζουν διαφορετικές σκοπιές ενός έργου που αποτελεί  μία μοναδική καταβύθιση του συγγραφέα στην ψυχοσύνθεση της ηρωίδας του. Ενός έργου που έχει ως έτερο πρωταγωνιστή την κοινωνία και την κοινωνική αδικία, αφήνοντας στο θεατή να απαντήσει στο ερώτημα, αν η Χαδούλα, μέσω των φόνων, επιδεικνύει μία στρεβλή χειρονομία αγάπης. Στρεβλή, καθώς η ίδια δεν έμαθε ποτέ, ούτε από την μητέρα της, ούτε από τον σύζυγό της, το αληθινό νόημα του όρου.

Είσοδος 10€