Ο Παναγιώτης Σάμιος παρουσιάζει το βιβλίο του «Αγοραπωλησίες Ακινήτων 1941-1944»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 10:10 Ο Παναγιώτης Σάμιος παρουσιάζει το βιβλίο του «Αγοραπωλησίες Ακινήτων 1941-1944»

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Δήμου Λαμιέων.

Ο Δήμος Λαμιέων, το Σωματείο Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, Τμήμα Γ.Α.Κ. Φθιώτιδας και η Εταιρεία Σύγχρονης Ιστορίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Σάμιου με τίτλο «Αγοραπωλησίες Ακινήτων 1941-1944. Οι ‘χρυσές ευκαιρίες’ της Κατοχής».

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Δήμου Λαμιέων, Φλέμινγκ και Ερυθρού Σταυρού στο Δημαρχείο Λαμίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Προκόπης Παπαστράτης, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου και ο συγγραφέας Παναγιώτης Σάμιος.

Θα παρέμβουν η Σοφία Βακιρτζηδέλη, βιβλιοθηκονόμος ΜΑ, προϊσταμένη Γενικών Αρχείων Κράτους - Τμήμα Γ.Α.Κ Φθιώτιδας η οποία θα αναφερθεί στα συμβαιολογραφικά αρχεία της Κατοχής για τη Λαμία και η Ευμορφία Ψιμογιάννου, φιλόλογος, ΜΑ Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία θα μιλήσει για τις αγοραπωλησίες ακινήτων στη Λαμία της Κατοχής μέσα από τις αρχειακές πηγές.

Την εκδήλωση συντονίζει η ιστορικός Βασιλική Λάζου, διδάσκουσα Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση