Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» έκοψαν την πίτα τους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 13:23 Οι «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» έκοψαν την πίτα τους

Οι «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Σωματείου τους την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Λαμιέων. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, οι αντιδήμαρχοι Αμαλία Ποντίκα, Παναγιώτης Στασινός, Δημήτρης Κυρίτσης, Παναγιώτης Φώσκολος, και Κωνσταντίνος Σταυρογιάννης, η πρώην αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και μέλη και φίλοι του Σωματείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ξενάγηση του Δημάρχου και των παρισταμένων στη μουσειακή έκθεση από τον ιστορικό Πάνο Σωτηρίου. Στη συνέχεια ο γραμματέας του Δ.Σ. κ. Πάρης Φούντας αφού απηύθυνε τις καθιερωμένες ευχές, έδωσε το λόγο στην πρόεδρο κα Βασιλική Λάζου για μια αναδρομή στην 20ετή πορεία του σωματείου. Η κ. Λάζου τόνισε την αδιάλειπτη, εθελοντική συμβολή του σωματείου στη σύσταση και από το 2009 και μετά στην εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και την προώθηση των καταστατικών του σκοπών. Μέσα από μια πληθώρα εκδηλώσεων, ξεναγήσεων, δημοσιεύσεων που αφορούν τη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης και την προβολή του Μ.Ε.Α. και εποικοδομητική συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς το Σωματείο συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή της Ιστορίας και του τόπου μας.

Παράλληλα αναδεικνύει στο πλαίσιο του αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής μας το ιστορικό τρίγωνο «Θερμοπύλες – Αλαμάνα – Γοργοπόταμος». Με τον εκσυγχρονισμό, την ψηφιοποίηση του υλικού που διαθέτουμε και τον εμπλουτισμό των δράσεών μας, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης θα μπορεί να επιτελέσει την κύρια αποστολή του ώστε να αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές αλλά και να γίνει πόλος έλξης ανθρώπων που έχουν ενδιαφέρον για την Ιστορία, επιστημόνων, φοιτητών και ερευνητών που αναζητούν στοιχεία της περιόδου της Εθνικής Αντίστασης.

Ακολούθησε η από κοινού κοπή της πίτας από τον Δήμαρχο και την κ. Λάζου. Το φλουρί κέρδισε η αντιδήμαρχος κα Ποντίκα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μουσικό πρόγραμμα «Τα ρεμπέτικα της Κατοχής» από μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Πλατυστόμου «Ο Πηλέας».