Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Λογοτέχνες Φθιώτιδας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 12:01 Οι Λογοτέχνες Φθιώτιδας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους (ΦΩΤΟ)

Ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, την Κυριακή 19-1-2020 στα Γραφεία του, Λεωνίδου 9-11, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, παρουσία πολλών μελών και φίλων του.

Η Πρόεδρος του Ομίλου Ξανθή Κουτσογιάννη καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής : «[…]Το 2019 ο Όμιλός μας ανέπτυξε έντονη και συνεχή δραστηριότητα όπως φαίνεται στην έκθεση αφίσας που πλαισιώνει την εκδήλωσή μας, για να διαφυλάξει, να αναδείξει και να μεταδώσει την λογοτεχνία, τις τέχνες και την ιστορία του τόπου μας και να προάγει τον πολιτισμό, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σκέψης και της συνείδησής μας σε μια εποχή εκποίησης των ανθρώπινων αξιών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ας προβάλλουμε αντίσταση στη λήθη του παρελθόντος μας και με βάση τα γερά θεμέλιά του ας δημιουργήσουμε τα σύγχρονα πνευματικά επιτεύγματα».

Στη συνέχεια ο π. Σκαρμούτσος ευλόγησε την Πίτα και μετέφερε τις θερμές ευχές του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών για δημιουργία, χαρά και αγάπη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής «[…]

Ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων είναι το πνευματικό κεφάλαιο, είναι το πνευματικό αεράκι που ανανεώνει τη συγγραφική δημιουργία και δείχνει ότι ο ιστορικός αυτός τόπος της Πατρίδας μας, ο δικός μας τόπος, συνεχίζει να προάγει το πνεύμα και τον πολιτισμό».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Αθανάσιος Ντούζγος, ο οποίος συνεχάρη τον Όμιλο για την προσφορά του στον πολιτισμό και μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Ευθ. Καραΐσκου, για δημιουργική συνέχεια. Ευχετήρια και συγχαρητήρια επιστολή έστειλε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης.

Δείτε φωτογραφίες: