Σαββατοκύριακο: Σεμινάριο υποκριτικής στη Λαμία με τον Νίκο Νικολάου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 16:54 Σαββατοκύριακο: Σεμινάριο υποκριτικής στη Λαμία με τον Νίκο Νικολάου

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα La famiglia, με μεγάλη χαρά και τιμή, φιλοξενεί τον αγαπημένο ηθοποιό Νίκο Νικολάου για ένα διήμερο θεατρικό σεμινάριο.

Ο κ. Νικολάου θα διδάξει μέσα σε 10 ώρες βασικές αρχές θεάτρου, κινησιολογίας, ρυθμού, ανάγνωσης, ορθοφωνίας και διαφραγματικών αναπνοών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, μουσικούς, εκπαιδευτικούς και γενικά σε όλους όσους θα ήθελαν να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.

Το σεμινάριο θα είναι κατ' εξοχήν βιωματικό-οι συμμετέχοντες, μετά από μία θεωρητική εισαγωγή για το τι είναι το θέατρο, θα πάρουν μέρος σε διάφορες θεατρικές ασκήσεις και δρώμενα και θα παρουσιάσουν διάφορες δράσεις, είτε σε ομάδες είτε ατομικά.

Σε κάποια συνέντευξη ρωτήθηκε: «Οι θεατρικές ομάδες των Δήμων παράγουν έργο;»

Νίκος Νικολάου: Παράγουν μια πρωτόλεια παιδεία. Δηλαδή άνθρωποι που αγαπούν το θέατρο, μπορούν να μαζεύονται και να ανεβάζουν ένα θεατρικό έργο με την καθοδήγηση ενός συναδέλφου, να περνάνε καλά, να φτιάχνουν κάποιους χαρακτήρες, να τους παίζουνε και να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα. Δηλαδή, αντί να γυρνάνε τα παιδιά στις καφετέριες, θεωρώ πολύ σημαντικό να είναι σε μία θεατρική ομάδα και να μπορούν να καλλιεργούνται θεατρικά. Γιατί καλό είναι το θέατρο να το μαθαίνεις και από μέσα πως γίνεται, για να γίνεις πολύ καλός θεατής. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για κράτηση θέσης επικοινωνήστε στα 6980663425, 6974645552 και στη σελίδα της La famiglia. Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ.

Βιογραφικό Νίκου Νικολάου:

Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ, Ηθοποιός

Σπουδές: Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Συνεργάστηκε συνεχόμενα με το Εθνικό Θέατρο έως το 1994.

Συνεργάστηκε, επίσης, με το Ημικρατικό Θέατρο Κρήτης και το ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας. Έλαβε μέρος σε παραστάσεις του ελεύθερου θεάτρου με τους θιάσους Αλίκης Βουγιουκλάκη, Φυσσούν-Γαβαλά, Μοντέρνο Θέατρο Γ. Μεσσάλα, Θ. Καρακατσάνη, με το θέατρο «Τόπος Αλλού» του Ν. Καμτσή, Άννας Βαγενά κλπ.

Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Αλέξη Μινωτή, Αλέξη Σολωμό, Σπύρο Ευαγγελάτο, Κώστα Μπάκα. Γιάννη Καλατζόπουλο, Σταύρο Τσακίρη, Γιώργο Ρεμούνδο, Νίκο Αρμάο, Κοραή Δαμάτη, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Σταμάτη Χονδρογιάννη, Διαγόρα Χρονόπουλο, Γιώργο Μεσσάλα, Θύμιο Καρακατσάνη, Νίκο Καμτσή, Δημήτρη Οικονόμου, Νίκο Χαραλάμπους, Μάουρο Μπολονίνι, Ρούλα Πατεράκη, Γιάννη Μαργαρίτη, Γιάννη Ρήγα, Σταμάτη Φασουλή, Αντρέα Κουτσουρέλη.

Έχει διδάξει το μάθημα της υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ. Εξωτερικός συνεργάτης του Δεύτερου και Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, έχει συνεργαστεί επίσης σε τηλεοπτικές σειρές για την ΕΤ1, ΝΕΤ, MEGA, ANT1, STAR και ALFHA.\

Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Παλατάκι» και είναι Αντιπρόεδρος στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (ITI). Από το 2013 έως σήμερα ανήκει στο καλλιτεχνικό δυναμικό του ΚΘΒΕ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση