Θερμή ανταπόκριση στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Λαμίας για την Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 10:20 Θερμή ανταπόκριση στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Λαμίας για την Ημέρα της Γυναίκας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λαμίας με το Δήμο Λαμιέων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, με το πρωτότυπο Θέμα: «Η Γυναίκα στον Παραδοσιακό Χορό - Έμφυλες διακρίσεις».

Ομιλήτρια ήταν η ποιήτρια – πολιτισμολόγος Ξανθή Κουτσογιάννη, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «…Ο παραδοσιακός χορός είναι στοιχείο προβολής της ταυτότητάς μας, της κοινωνικής και πολιτισμικής μας ιστορίας. Συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν γίνεται ζωντανό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας […] απεικονίζει τα ήθη, τις αξίες και τη θέση της γυναίκας διαχρονικά, από τις έμφυλες διακρίσεις στο χορευτικό σχήμα και την υποβαθμισμένη θέση της γυναίκας στην παραδοσιακή κοινωνία, ως τη σταδιακή εξάλειψη των διακρίσεων και την  ελεύθερη έκφραση των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία. Παρακολουθώντας τους παραδοσιακούς χορούς από αυτή την οπτική, ταυτόχρονα με την ψυχαγωγία, μας δίνεται η δυνατότητα να εκτιμήσουμε και να τιμήσουμε τον καθημερινό αγώνα και τις κατακτήσεις της απλής γυναίκας κάθε εποχής»

Συμμετείχαν: Η παραδοσιακή ορχήστρα του Μουσικού σχολείου Λαμίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πήγασος» και Σύλλογος Κρητικών Ν.Φθιώτιδας.

Προλόγισε: Η φιλόλογος Καλλιόπη Σιώκου.

Χαιρετισμό απηύθυναν: Ο Βουλευτής Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Κυρμανίδης και ο Αντιδήμαρχος Ισότητας των Φύλων Παναγιώτης Στασινός .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος ο περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Αποστολόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση