Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Πώς να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 08:01 Λαμία: Πώς να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι (ΦΩΤΟ)

Γράφει η Αθηνά-Γεωργία Θώμου, Λογοθεραπεύτρια, υπεύθυνη κέντρου Ονειρολόγιο

Όπως και εσείς έτσι και εμείς βρισκόμαστε στο σπίτι! Θεώρησα σημαντικό αυτό το άρθρο για εσάς τους γονείς, καθώς το πρόγραμμα του παιδιού αλλάζει σε όλους τους τομείς.

Μπορεί τις πρώτες μέρες να υπάρχει περισσότερη ανησυχία και από τα παιδιά και από εμάς αφού αλλάζει η ρουτίνα μας! Αποφύγετε φωνές και φασαρίες και προσπαθήστε όσο μπορείτε να βρείτε δραστηριότητες όπως χειροτεχνίες, ανάγνωση βιβλίων, κινητικά παιχνίδια (υπάρχουν ακόμη και σε μικρό χώρο), μαγειρική και βοηθητικούς ρόλους στις δουλειές του σπιτιού!

Δουλειές του σπιτιού!

 Όπως προηγουμένως αναφέραμε τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στο συμμάζεμα του σπιτιού, όπως να μαζεύουν τα παιχνίδια τους και τα ρούχα τους Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στο πλύσιμο των ρούχων να ξεχωρίσουν τα ρούχα και να τα τοποθετούν στο πλυντήριο!

Μαγειρική!

 Σε ποιο παιδάκι δεν αρέσει να ασχολείται με κατσαρόλες, κουτάλες και μπολ; Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε και διάφορα sensory play, δηλαδή μέσα σε κουτιά ή ταψάκια ρύζι, αλεύρι, αλάτι και διάφορες δραστηριότητες με αυτά!

Δείτε παρακάτω κάποιες ιδέες για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε φτιάχνοντας με πολύ απλά υλικά που μπορείτε να βρείτε εύκολα στο σπίτι, κατασκευές για πολλές ώρες χαράς και παιχνιδιού.

Ρολό από χαρτί υγείας ή από χαρτί κουζίνας

Αλουμινόχαρτο

Πηγή Φωτογραφιών: Pinterest

Από την Αθηνά-Γεωργία Θώμου
Λογοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη
 Κέντρου Λογοθεραπείας - "Ονειρολόγιο"
Αμφικτυόνων 11, Λαμία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2231 103120