"Εικαστικοί διάλογοι με το Λεωνίδα" - Μια μοναδική έκθεση από νέες Λαμιώτισσες, που αξίζει να δείτε!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2014 18:26 "Εικαστικοί διάλογοι με το Λεωνίδα" - Μια μοναδική έκθεση από νέες Λαμιώτισσες, που αξίζει να δείτε! Ραφαέλλα και Αποστολία Κολτσίδα με την αντιδήμαρχο Βίβιαν Αργύρη

Συνεχίζεται  η εντυπωσιακή έκθεση ζωγραφικής  της Ραφαέλλας Κολτσίδα και φωτογραφίας της Αποστολίας Κολτσίδα με τίτλο ‘’ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΑ’’ στο καινοτομικό μουσείο Θερμοπυλών .

Η έκθεση περιλαμβάνει 15 μεγάλα σχέδια με μολύβι και κάρβουνο ,η οποία επηρεάστηκε σημαντικά από το μεγαλείο της θυσίας των 300 του Λεωνίδα. Παρουσιάζει  λοιπόν σκηνές μάχης των Σπαρτιατών εναντιων των Περσων καθώς και το Λεωνίδα σε μοναδικές στιγμές εκφραστικότητας μέσα στη μάχη.

Η Ραφαέλλα Κολτσίδα είναι φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών στο LECCE και ασχολήθηκε πολλά χρόνια ,από μικρή με τις καλες τέχνες. Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές παρουσίες και εκθέσεις και έχει διακριθεί.

Όσον αφορά τη φωτογραφία, η Αποστολία Κολτσίδα παρουσιάζει λεπτομέρειες και εκφάνσεις των γλυπτών συνθέσεων στο χώρο. Αναλυτικά προσδιορίζει τη μοναξιά του Λεωνίδα μέσα  σε σκοτεινό περιβάλλον , εστιάζει με μοναδική ακρίβεια στη λεπτομέρεια της στιγμής και στο αμυδρό φως που σκιάζει και ερημώνει το τοπίο και αναδεικνύει έτσι την εγκατάλειψη οδηγώντας νοητικά τον ήρωα στην αθανασία.

Είναι φωτογραφίες με αποχρώσεις ΄΄ σέπια’’, σκοτεινές , μοναδικές. Αν και μαθήτρια της γ λυκείου η Αποστολία Κολτσίδα ασχολήθηκε από μικρή με τη φωτογραφία .

Την έχουμε δει να φωτογραφίζει πολλές φορές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και σε δημοτικά συμβούλια, σε τοπία και εκδηλώσεις  μέσα στην πόλη. Εξ άλλου υπήρξε συνεργάτης περιοδικών και εντύπων.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία κάποιος να επισκεφτεί παράλληλα με την έκθεση και το καινοτομικό Μουσείο ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ, ιδιαίτερα τα σχολεία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση