Αγαπάς το θέατρο; Έλα για "ΠΡΟΒΑ" στη Λαμία! - Οι εγγραφές συνεχίζονται...

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015 08:04 Αγαπάς το θέατρο;  Έλα για "ΠΡΟΒΑ" στη Λαμία! - Οι εγγραφές συνεχίζονται...

«Το θέατρο προχώρησε παραπέρα γιατί βρέθηκαν άνθρωποι που έδωσαν τη ζωή τους στην έρευνα της τέχνης του ηθοποιού»

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ενδιαφέρονται και συνεχίζουν να δίνουν έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία

Στη Λαμία, την πρωτεύουσα της Ρούμελης, «τέτοιοι» άνθρωποι που η αγάπη για το Θέατρο τους ενώνει, δημιουργήσανε τον Σύλλογο φίλων του θεάτρου με την επωνυμία «πρόβα».

Θαρρώ πως όλοι τους είναι καλλιτέχνες γιατί κανένας άλλος δεν μπορεί  με ευκολία να ονειρευτεί και να μιλήσει για τέχνες όπως και για όλα όσα τελικά έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε.

Στόχος τους να βρεθούν νέοι δρόμοι, τρόποι και άνθρωποι για να προάγουν, εξάγουν, παράγουν και να παρουσιάσουν πολιτισμό στην πόλη τους και στην Ελλάδα γενικότερα.

«Οὒτοι συνέχθειν, ἀλλά συμφιλεῖν ἔφυν» (δε γεννήθηκα για να συμμερίζομαι το μίσος αλλά για να συμμερίζομαι την αγάπη. Είναι, ίσως, ο πιο γνωστός στίχος από την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή. Με αυτή τη δήλωση η ηρωίδα του αρχαίου δράματος εκφράζει τη φύση της κι απαντάει στον Κρέοντα, τονίζοντας τη διαχρονική αξία της αγάπης)

Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ τους αξίζει. Ο νέος σύλλογος που μόλις τώρα άρχισε να αναπνέει ευχόμαστε γρήγορα ν’ αρχίσει να μιλά, να περπατά, να έχει οντότητα, να βρει απήχηση και να εκπληρωθούν όσα άλλα έχουν ονειρευτεί οι δημιουργοί του.

Εύχομαι επίσης από καρδιάς να ξεπερνούν πάντα τις όποιες δυσκολίες της εποχής μας για να συνεχίσουν τη σημαντική δημιουργική τους κατάθεση.- 

Δημήτρης Ζάχος

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση