Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 14:26 Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών

Δείτε το πρόγραμμα του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών μέχρι το τέλος του 2015!

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2015

«3.000 ΧΡΟΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΙΛΟΥΕΤΑ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015, ώρα 18:30, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΣΑΜΑΡΑΣ»

Ένα θερμό καλωσόρισμα προς τους φίλους και τα μέλη μας,  με καφέ ή τσάι και σπιτικά αλμυρά και γλυκά εδέσματα, και με ένα πρωτότυπο, ενδιαφέρον αλλά και  ευχάριστο θέμα: Πώς εξελίχθηκαν τα πρότυπα της ομορφιάς στη γυναικεία σιλουέτα, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας. Η  κυρία Σουζάννα Αθανασιάδου, καθηγήτρια Εφαρμοσμένων Τεχνών, θα μας  ενημερώσει και θα προβάλλει διαφάνειες, για το πώς απεικονίσθηκε  στο πέρασμα των αιώνων, η εξέλιξη  του γυναικείου κορμιού στην ζωγραφική και στην γλυπτική. ΧΟΡΗΓΟΣ HONDOS CENTER.  (Τιμή πρόσκλησης 10 €).

«ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015, ώρα 20:00 στο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Μια εκδήλωση, αφιερωμένη στο Έπος του ’40, αλλιώτικη από τις άλλες.  Θα τονίσουμε, όχι τα ιστορικά γεγονότα, τα οποία είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα, αλλά τον χαρακτήρα, το ήθος, την συμπεριφορά και την συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση των στρατιωτών μας στο Μέτωπο και του άμαχου πληθυσμού, στα μετόπισθεν. Όλα αυτά μέσα από αυθεντικά γράμματα, από και προς τους στρατιώτες μας, που πολεμούσαν στα Αλβανικά βουνά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, με την ευγενική συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας (Διεύθυνση κ. Μαντάς) και του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας (Πέπη Παπαμίχου φλογέρα- Ελευθερία Πετροπούλου Κλασσικό τραγούδι) και με πλούσιο υλικό, μέρος του οποίου μας παραχωρήθηκε από το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και τα Αρχεία της ΕΡΤ. Απαγγέλλουν: η κ. Ρίτα Καραγιώργου και ο κ. Απόστολος Ρούσκας, μέλη του Πειραματικού Θεατρικού Εργαστηρίου «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ». Την όλη εκδήλωση παρουσιάζει η κ. Χριστίνα Μήτσιου, φιλόλογος. (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ   2015

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 - ΚΥΡΙΑΚΗ 15

Μια φθινοπωρινή εξόρμηση στην περιοχή των Καλαβρύτων, η οποία περιλαμβάνει την υπέροχη διαδρομή του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου, επίσκεψη στο Σπήλαιο των Λιμνών, στο Μέγα Σπήλαιο και στην Μονή της Αγίας Λαύρας. Περιληπτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Αναχώρηση Σάββατο πρωί στις 8 π.μ. και με ενδιάμεση μικρή στάση, μάλλον στη Ναύπακτο ή στην περιοχή της Γέφυρας Ρίου- Αντίρριου, άφιξη στο  παραθαλάσσιο Διακοφτό περίπου στη 1 το μεσημέρι, όπου θα σταματήσουμε για πρόχειρο φαγητό. Στις 14:30 αναχωρούμε με τον Οδοντωτό και  μέσα από υπέροχα φαράγγια, φθάνουμε γύρω στις 15:30 στα Καλάβρυτα. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο «Φιλοξενία». Απόγευμα και βράδυ ελεύθερο για ξεκούραση και για να χαρούμε τα ταβερνάκια της περιοχής. Την Κυριακή το πρωί στις 9π.μ., (όσοι επιθυμούν και εφ΄όσον οι συμμετέχοντες υπερβαίνουν το 50% των εκδρομέων), αναχώρηση για το Σπήλαιο των Λιμνών (προαιρετικό, είσοδος ευρώ 9,00). Επιστρέφουμε στα Καλάβρυτα γύρω στις 11π.μ. και όλοι μαζί αναχωρούμε για μια επίσκεψη στην Αγία Λαύρα και στην συνέχεια στο Μέγα Σπήλαιο, όπου θα καθίσουμε με την άνεσή μας  και για φαγητό το μεσημέρι, στο όμορφο πέτρινο εστιατόριο Λαμιωτών συμπατριωτών μας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Αναχωρούμε για Λαμία νωρίς το απόγευμα, με μικρή στάση, εάν ο καιρός το επιτρέπει, στο Γαλαξίδι, αλλιώς κάπου αλλού στη διαδρομή.  Έξοδα συμμετοχής κατ΄ άτομο  100,00€. Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, το εισιτήριο του Οδοντωτού και ένα βράδυ σε δίκλινο δωμάτιο με πρωϊνό μπουφέ.  Δηλώσεις ενδιαφέροντος και συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλ. 6973038627, και 6936907057.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ   2015

« ΜΙΚΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ»

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΣΑΜΑΡΑΣ»

Εφέτος το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ μας, με τον ίδιο πάντα σκοπό, την βοήθεια απόρων σπουδαστών και αναξιοπαθούντων συμπατριωτών μας, αλλάζει και ανανεώνεται.

ΑΘΗΝΑ: ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ «BILLY ELLIOT» και ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μια ημερήσια ξεκούραστη εκδρομή για να απολαύσουμε το Μιούζικαλ του Lee Hall “Billy Elliot” στο «ΠΑΛΛΑΣ» σε σκηνοθεσία Δημ. Λιγνάδη με την πρωτότυπη μουσική του Elton John και να ξανα-δούμε το υπέροχο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αναχώρηση στις 10 π.μ. Άφιξη στην Αθήνα στην περιοχή του Μουσείου. Εκείνοι, οι οποίοι δεν επιθυμούν να πάνε στο Μουσείο  έχουν ελεύθερο χρόνο για βόλτες και φαγητό στην γύρω περιοχή, Μοναστηράκι, Θησείο κ.λ.π.  Η παράσταση αρχίζει στις 6μ.μ. και διαρκεί  μέχρι τις 8μ.μ., οπότε και αναχωρούμε για  Λαμία. Έξοδα συμμετοχής,  (μεταφορές και  εισιτήριο του θεάτρου)  κατ΄ άτομο 50,00€. Η είσοδος στο Μουσείο είναι 5 € και εφ΄ όσον έχουμε κλείσει ξεναγό, το κόστος της ξενάγησης από συνολικά 110,00€, θα επιμεριστεί στους συμμετέχοντες στην ξενάγηση. Δηλώσεις ενδιαφέροντος και συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλ. 6944205821, 6973038627.

http://roumeliotonlamias.webnode.gr/

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση