Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας ξεκινούν και πάλι τις προβολές τους με το αριστουργηματικό "Leviathan"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 19:14 Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας ξεκινούν και πάλι τις προβολές τους με το αριστουργηματικό "Leviathan"
Ετοιμαστείτε για έναν χειμώνα με συναρπαστικές κινηματογραφικές βραδιές: Κινηματογραφικά αφιερώματα, αξιόλογες ταινίες τόσο της τελευταίας περιόδου όσο και κλασικά αριστουργήματα, καθώς και παρουσιάσεις-προβολές Ελλήνων σκηνοθετών!
 
Υπενθυμίζουμε ότι οι προβολές των Φίλων Κινηματογράφου Λαμίας πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο. Η λειτουργία του σωματείου στηρίζεται στις συνδρομές των μελών του και στους ετήσιους χορηγούς, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
 
Οι εγγραφές νέων μελών θα γίνονται κάθε βδομάδα, την ημέρα και ώρα της προβολής, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.
 
Πρώτη προβολή της χειμερινής περιόδου 2015-2016, την Τρίτη 13-10-2015 ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, η προβολή του «Leviathan», του αριστούργηματος του Αντρέι Σβιάγκιντσεφ που πολεμήθηκε και λογοκρίθηκε από τις ρωσικές αρχές αλλά ξεχώρισε ως μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο. Σας περιμένουμε όλους!
 
Ο Κόλια ζει με τη γυναίκα του και τον έφηβο γιο του σε μια παραθαλάσσια πόλη του ρώσικου Βορρά. Όταν μαθαίνει πως ο διεφθαρμένος δήμαρχος σκοπεύει να κατεδαφίσει το σπίτι του, ζητάει από ένα φίλο του δικηγόρο να τον βοηθήσει. Η άφιξη του Ντιμίτρι από τη Μόσχα, όμως, θα αλλάξει τη ζωή του Κόλια δραματικά.
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΣΤΟ 67Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ
ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 2015
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 2015
 
"Στη ζωή κάθε ανθρώπου, έρχεται η στιγμή που θα πρέπει εκείνος να αντιμετωπίσει το σύστημα, τον κόσμο, και θα πρέπει να υποστηρίξει με δύναμη το αίσθημα της δικαιοσύνης του, το αίσθημα του Θεού στη Γη για εκείνον."  -Αντρέι Σβιάγκιντσεφ
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τους συντελεστές στο site των Φίλων
 
Ενσωματωμένη εικόνα 1
 
Ταρκοφσκική αισθητική, η οπερατικά δραματική μουσική του Φίλιπ Γκλας και η επιβλητική ρώσικη γη με τους απαράβατους νόμους της (όλοι οι ήρωες είναι δέσμιοί τους ) συνθέτουν το σκηνικό ενός ταξιδιού στην κοιλιά του κήτους ... Χρήστος Μήτσης -αθηνόραμα
 
Το «Λεβιάθαν» είναι μία δεξιοτεχνικά δοσμένη ταινία κοινωνικής κριτικής που θέτει καίρια ερωτήματα για το καθεστώς Πούτιν, αλλά και γενικότερα. Οι πρωταγωνιστές εκμεταλλευόμενοι το καλό σενάριο, δίνουν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό, σε μία πολυσυζητημένη ταινία... Γιώργος Ρούσσος - Tvxs
 
 
Στηρίξτε την προσπάθεια των "ΦΙΛΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ" για ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ!
 
ΦΙΛΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο
Επίσημη ιστοσελίδα:filoicinelamias.wordpress.com
Ακολουθείστε τους "Φίλους Κιν/φου Λαμίας" στο facebook και στο twitter
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση