Στη Λαμία απόψε η Μελίνα Ασλανίδου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 09:16 Στη Λαμία απόψε η Μελίνα Ασλανίδου

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου των 50 Χρόνων του Οικισμού "Νέα Βράχα" στον Σταυρό Λαμίας.

Ένα τριήμερο Εκδηλώσεων αφιερωμένο στη μετεγκατάσταση των κατοίκων της Βράχας Ευρυτανίας στον Σταυρό Λαμίας μετά από τον καταστρεπτικό σεισμό του Φεβρουαρίου του 1966.

Η Δημοτική Κοινότητα του Σταυρού Λαμίας ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή του οικισμού της Νέας Βράχαςμε ένα τριήμερο εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Μαΐου 2024.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, ο Δήμος Λαμιέων, ο Εκπολιτιστικός & Επιμορφωτικός Σύλλογος Σταυρού, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος του Νέου Οικισμού Σταυρού Φθιώτιδος «Η ΝΕΑ ΒΡΑΧΑ», ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σ. Σ. Λιανοκλαδίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ» και ο Σύλλογος Νεολαίας Σταυρού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Σάββατο 18 Μαΐου:
Στις 21:00.Συναυλία αφιέρωμα στο Ελληνικό τραγούδι με τον Δημήτρη Κουτή και τους φίλους του.

Κυριακή 19 Μαΐου:
Στις 18:00.Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Νέας Βράχας.
Στις 21:00.Μουσικό αφιέρωμα με την Μελίνα Ασλανίδου και εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων, από το Ωδείο της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ" με την ευγενική συνεργασία του ωδείου "ΕΝ ΩΔΑΙΣ".

Δευτέρα 20 Μαΐου:
Στις 07:00.Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Νικολάου,ιερουργούντοςτου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. κ. Συμεών και Αγιασμός Θυρανοιξίων του ιστορικού Ιερού Παρεκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νέας Βράχας.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση του οικισμού της Νέας Βράχας.
Να θυμηθούμε οι παλιοί και να μάθουμε οι νέοι τα γεγονότα της τότε εποχής.
Να τιμήσουμε τους ανθρώπους, τόσο τους ντόπιους όσο και τους νεοαφιχθέντες που παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες δούλεψαν και μας χάρισαν αυτό το υπέροχο μέρος που ζούμε σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία, επισκεφθείτε τη σελίδα του συλλόγου στο www.neavracha.gr, στείλτε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή καλέστε στα τηλέφωνα 6983441215 και 6977777708.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί αυτήν την ιστορική στιγμή της δημιουργίας του οικισμού "Νέα Βράχα" στον Σταυρό Λαμίας, που άλλαξε εκ βάθρων όχι μόνο της Δημοτική Κοινότητα Σταυρού, αλλά και όλη τη Λαμία!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση