«Χαμάμ Γυναικών» της Νελ Νταν στη Σπερχειάδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 12:13 «Χαμάμ Γυναικών» της Νελ Νταν στη Σπερχειάδα
H Κεντρική σκηνή του Θ.Ε.Σ.Μα παρουσιάζει το κοινωνικό έργο της Νελ Νταν «Χαμάμ Γυναικών» σε σκηνοθεσία του Κώστα Μέρρα το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 9μμ στο κινηματοθέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Σπερχειάδα.
 
Σε ένα δημοτικό χαμάμ που έχει χτιστεί στις αρχές του αιώνα σε κάποια συνοικία του Λονδίνου, συχνάζουν γυναίκες της περιοχής, φαινομενικά για να "χαλαρώσουν" και να "ξεκουραστούν", αλλά ουσιαστικά για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να μιλήσουν. Ανάμεσα τους η απίθανη γηραιά κυρία Μέντοου με την υστερική κόρη της Αυγή, η παρορμητική Τζόσι, η συντηρητική Νάνσυ, η συγκρατημένη Τζέιν.

Γίνονται φίλες κι εκμυστηρεύονται τα συναισθήματα τους μεταξύ τους, αλλά και στη Βιολέτα, την υπεύθυνη του χαμάμ. Η αναστάτωση στη ζωή αυτών των έξι γυναικών έρχεται όταν ο Δήμος αποφασίζει να γκρεμίσει το χαμάμ. Οι έξι γυναίκες θα αγωνιστούν για τη διάσωση του και θα δεθούν περισσότερο μεταξύ τους.
 
Έργο τρυφερό όσο και κωμικό, κοινωνικό όσο και πρωτότυπο, σκληρό όσο κι ευαίσθητο. Το «Χαμάμ Γυναικών» είναι έργο γεμάτο ανθρωπιά. Οι ηρωίδες του, μεγαλωμένες μέσα στις συμβάσεις της εποχής, όταν γίνονται ομάδα, αρνούνται να δεχτούν άλλη μια μορφή καταπίεσης - την κρατική αυτή τη φορά - και βρίσκουν το κουράγιο να αντιταχθούν σε ειλημμένες κρατικές αποφάσεις με μόνο όπλο τη γνησιότητα των συναισθημάτων τους και την ομοψυχία τους.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Κώστας Μέρρας
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Αρχοντή
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώτα Κατσίκα
Διεύθυνση Παραγωγής: Βιβή Ζαφείρη, Αθηνά Χορμόβα, Ελισάβετ Παπαλέξη.
Artwork: Φιλίτσα Κοτορλού, Κώστας Μέρρας
Κατασκευή μαγιό εποχής: Νάγια Χατήρα
Ήχος-Φώτα-φροντιστήρια-τεχνικό τμήμα: Θοδωρής Στέφος, Μπάμπης Χαμπίπης 

ΔΙΑΝΟΜΗ
Τζόσι: Ειρήνη Καραγιώργου
κυρία Μέντοου: Πένυ Μαγκλάρα
Αυγή: Γιώτα Κατσίκα
Νάνσυ: Δήμητρα Κούτρα
Τζέιν: Ντίνα Λιάκου
Βιολέτα (χαμαμτζού): Ελένη Αρχοντή
Μπίλλυ: Νίτσα Γεωργοπούλου
 
Ακολουθούν:
14/02,7μμ 20/02,9μμ 21/02,7μμ 27/02,9μμ 28/02,7μμ  
ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ 
Είσοδος είναι 5€. Μαθητικό 3€.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση