Απόψε Live Όπερα στο Δημοτικό θέατρο: «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 13:45 Απόψε Live Όπερα στο Δημοτικό θέατρο: «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε συνεργασία με τον όμιλο Antenna και το Royal Ballet,  του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera  House στο Covent Garden του Λονδίνου παρουσιάζουν ζωντανά την Τρίτη  16 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας στις 21.15 την  παράσταση «ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» του Christopher Wheeldon που βασίστηκε στο έργο του Lewis Carroll.

Πρόκειται για ένα παραμύθι γεμάτο ζωντάνια και αναγνωρίσιμους χαρακτήρες, όπως ο Τρελοκαπελάς που χορεύει κλακέτες, ο μονίμως τσιτωμένος Άσπρος Κούνελος και η γρουσούζα και φωνακλού Ντάμα Κούπα. Ο Wheeldon, μαζί με τον συνθέτη Joby Talbot και τον σκηνογράφο Bob Crowley, δημιούργησαν ένα γνήσιο μπαλέτο για όλη την οικογένεια, στο πνεύμα του αγαπημένου κλασικού παιδικού βιβλίου του Carroll.

Οι λάτρεις του μπαλέτου θα εκτιμήσουν τις αναφορές σε άλλα γνωστά έργα –υπάρχει μια παρωδία του Rose Adagio από την Ωραία Κοιμωμένη με τάρτες μαρμελάδας αντί για λουλούδια –το μπαλέτο είναι, πάνω απ’ όλα, μια ιδιοφυής απεικόνιση του παράλογου ονειρικού κόσμου του Carroll, με εκπληκτική χορογραφία, συναρπαστική μουσική και μαγευτική σκηνοθεσία.

Ακολουθεί η παράσταση «Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ» του Tchaikovsky,αναμφίβολα το πιο σημαντικό από τα ρομαντικά μπαλέτα, σε χορογραφία MARIUS PETIPA

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ για ανέργους, φοιτητές, παιδιά και συλλόγους (για προσέλευση άνω των 20 ατόμων).

Οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται από τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς επίσης και για την προπώληση των  εισιτηρίων, μπορείτε να επικοινωνείτε στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης  ημέρες και ώρες γραφείου.

ΤΗΛ. 22310 33325

Προσαρμοσμένη αναζήτηση