7η Γιορτή κάστανου στο Μαυρίλο!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 14:19 7η Γιορτή κάστανου στο Μαυρίλο!

Το Σάββατο 25/10 θα λάβει χώρα η καθιερωμένη ετήσια γιορτή κάστανου στο Μαυρίλο με παραδοσιακή μουσική και ατελείωτο κέφι.

Μαζί μας και η νέα εκπομπή του Alpha «Επιστροφή στο χωριό» με παρουσιάστρια την Ευτυχία Φράγκου.

Tο καζάνι και τα κάρβουνα στήνονται στην πλατεία του χωριού κάτω από τα πλατάνια και σε λίγη ώρα η μυρωδιά από τα κάστανα, που απλώνεται μέσα στο χωριό δημιουργώντας μια φθινοπωρινή ατμόσφαιρα, δίνει το σήμα για να ξεκινήσει η γιορτή από τις 11 το πρωί.. Ο επισκέπτης καλωσορίζεται με ψημένα- βραστά κάστανα και ζεστό μυρωδάτο τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από το ρακαριό που καίει στην πλατεία κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο. Πρόκειται για μέρα που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια και καλαίσθητη υπαίθρια αγορά, που οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν από τους ντόπιους παραγωγούς, όχι μόνο κάστανα, αλλά και όλα τα προιόντα του φθινοπώρου (ρίγανη, τσάι, καρύδια, μέλι…..).Για δε τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα με πολλά παιχνίδια .Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στον ανακαινισμένο μπαρουτόμυλο ο οποίος αποτελεί μουσείο, τον τρίκλινο μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου βασιλικού ρυθμού 1728, και το μονότοξο πέτρινο γεφύρι .

Την εκδήλωση διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Μαυριλιωτών, η οποία προσκαλεί όλους τους πολίτες να έρθουν στη γιορτή για να ψυχαγωγηθούν να γευτούν τοπικά προϊόντα. Τη γιορτή θα ζωντανεύει παραδοσιακή μουσική με γνωστά χορευτικά της περιοχής.
Η γιορτή κάστανου είναι μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες. Είναι μια γιορτή που την έχει αγαπήσει ο κόσμος. Την έχουν αγκαλιάσει όλοι οι Μαυριλιώτες κατά πρώτον και κατά δεύτερον συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο όχι μόνο από τη γύρω περιοχή αλλά και απ’ όλη τη Ελλάδα.
Θα διατίθενται επίσης τα εξής: καφές φίλτρου, σουβλάκια, λουκάνικα, παραδοσιακές πίτες, γλυκά κάστανο, μηλόπιτα και κυδώνι γλυκό του κουταλιού.

Μεγάλοι Χορηγοί της εκδήλωσης :
Ο γνωστός σε όλους μας Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE και
το «ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ» που με το έξοχο κρασί του, ενισχύει την εκδήλωση μας ποικιλοτρόπως και με πρωτοφανή ενθουσιασμό.

Σας περιμένουμε να γιορτάσετε μαζί μας αξέχαστες στιγμές γνήσιου Ρουμελιώτικου γλεντιού!

Σας ενημερώνουμε ότι φέτος δημιουργείται χώρος πάρκιν καθώς και για την καλύτερη μετάβαση στο χώρο της γιορτής ( πλατεία του χωριού ) θα λειτουργήσουν δύο mini bus

Μαζί μας και οι ποδηλάτες Λαμίας !!!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com