Εγκαίνια Ομίλου "Χορόπολις" στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 19:00 Εγκαίνια Ομίλου "Χορόπολις" στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)
Τα εγκαίνια του Ομίλου Χορού και Πολιτισμού ¨Χορόπολις¨ πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 18 Οκτωβρίου, ανήμερα του Αγίου Λουκά, στη νέα αίθουσα του Ομίλου η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη 1 και Σατωβριάνδου στη Λαμία.
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφεριάρχης κος Καρακάτζας Αθανάσιος ο επιχειρηματίας και φίλος της παράδοσης κος Γιαννίτσης Γεώργιος καθώς και πλήθος κόσμου, μέλη, φίλοι και χορευτές του Ομίλου.
 
Γεώργιος Πολίτης:  «Το τραγούδι, η μουσική και ο χορός είναι η δυναμικότερη μορφή έκφρασης του ψυχισμού και των συναισθημάτων του ανθρώπου»
 
Στο χαιρετισμό που απεύθυνε ο πρόεδρος του Δ.Σ και χοροδιδάσκαλος Γεώργιος Πολίτης, αναφέρθηκε στους σκοπούς και τις δράσεις του νεοσύστατου πολιτιστικού φορέα. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως ως πρώτιστη δραστηριότητα προβάλλει η μύηση των μελών στα ισχυρότερα στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού, το χορό, τη μουσική και το τραγούδι. Η προσέγγιση των στοιχείων αυτών που αποτελούν την πολιτιστική ιδιοπροσωπία του λαού μας, επιτυγχάνεται μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, τα σεμινάρια, τις χοροεσπερίδες πανελλήνιου χαρακτήρα και πλήθος εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Όμιλος. Μιλώντας για την έως σήμερα διαδρομή  του συλλόγου ο κος  Πολίτης μνημόνευσε και την επιτυχή εκπροσώπηση της  Ρούμελης από τη χορευτική ομάδα του Ομίλου, στο 54 διεθνές Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στη Λευκάδα.
 
Αναφορικά με τις υπόλοιπες δράσεις του Ομίλου ο πρόεδρος αναφέρθηκε στη λειτουργία του εικαστικού εργαστηρίου, στο τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού, στις εκδόσεις πολιτιστικών εντύπων καθώς επίσης  και στη διοργάνωση συνεδρίων με θέμα την παράδοση, τη λαογραφία, την ιστορία και τον πολιτισμό.
 
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πλούσιο μπουφέ και τα εδέσματα που ετοίμασαν μέλη του Ομίλου ενώ καλλιτεχνικά πλαισιώθηκε από κορυφαίους δεξιοτέχνες μουσικούς που συνέβαλλαν ώστε να εξελιχθεί σ ένα αξεπέραστο δυναμικό γλέντι.
 
Οι παραδοσιακές μελωδίες των Δημήτρη Κουτή και Νίκο Αγγούση στο κλαρίνο, του Σάκη Καρακώστα στο βιολί, του Δημήτρη Ρούσκα στα κρουστά  του Ανδρέα Λενά στο λαούτο και η μελωδική  φωνή της Ανδριάνας Μόκα, μετέδωσαν το ηχόχρωμα της μουσικής παράδοσης ταξιδεύοντας μουσικοχορευτικά το κοινό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
 
 
Περισσότερες πληροφορίες προς τους ενδιαφερομένους παρέχονται στα γραφεία του Ομίλου Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή από τις 19:00 – 22:00 καθώς και τηλεφωνικά από τον ίδιο τον κ. Πολίτη στο τηλέφωνο 6972555875.
 
 
 
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση των εγκαινίων το Ομίλου "Χορόπολις"
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση