«Η Μαρτυρική Υπάτη μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια της» - Σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 10:03 «Η Μαρτυρική Υπάτη μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια της» - Σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας Το πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας
Στην Πολωνία θα ταξιδέψουν «Οι Αινιάνες» με αφορμή το Σεμινάριο με θέμα «Η Μαρτυρική Υπάτη μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια της» που θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016.
 
Η παρουσία μας (παραμονή της εθνικής μας εορτής) έχει επιλεγεί συμβολικά επειδή και η Πολωνία υπέφερε τα πάνδεινα από τη ναζιστική Γερμανία, όπως η Μαρτυρική Πόλη της Υπάτης και φυσικά ολόκληρη η χώρας μας. Επιπροσθέτως, έχουν αρχίσει εδώ και λίγο χρονικό διάστημα οι συζητήσεις και στη χώρα αυτή σχετικά με το θέμα το γερμανικών οφειλών για λογαριασμό της.
 
Το σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας ενισχύει την προσπάθεια του Συλλόγου μας για την προβολή και διάδοση της ιστορίας και της κουλτούρας μας ενώ η επίσκεψή μας στη Πολωνία των εκατομμυρίων νεκρών και ιδιαίτερα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς/Μπιρκενάου είναι μια ακόμα υπενθύμιση ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν  παραγράφονται και η ιστορική μνήμη είναι χρέος μας να παραμείνει ζωντανή.
 
Στην Πολωνία, ένας ελληνιστής και ουμανιστής καθηγητής, στον οποίο οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες, ο Dr Przemysław Kordos, Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών και επίσης Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού UNESCO/Τμήμα Πολωνίας προσπαθεί να φέρει κοντά τους δύο πολύπαθους λαούς μέσα από τα γράμματα και της τέχνες.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση