Σήμερα: "H είδηση υπό διωγμό" Έκθεση φωτογραφίας με παράλληλη εκδήλωση-συζήτηση στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 16:35 Σήμερα: "H είδηση υπό διωγμό" Έκθεση φωτογραφίας με παράλληλη εκδήλωση-συζήτηση στη Λαμία

Γιατί τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών έγιναν στόχος ;
Γιατί αντιμετωπίζονται βίαια δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ ;
Σε τι στοχεύει η βία των κρατικών μηχανισμών ;

Οι άνθρωποι του τύπου γίνονται όλο και συχνότερα οι ίδιοι θύματα, στην προσπάθειά τους να καταγράψουν τα γεγονότα. Σήμερα πια δεν χρειάζεται να  είναι κανείς πολεμικός ανταποκριτής για να βιώσει προσωπική βία. Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ βιώνει όλο και πιο συχνά τέτοια φαινόμενα στον τόπο του, όταν προσπαθεί να φωτογραφίσει συλλαλητήρια, απεργιακές κινητοποιήσεις, κοινωνικούς αγώνες.

Με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ φιλοξενεί τώρα στην πόλη μας την  έκθεση φωτογραφίας της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.ΕΛ.)  "H είδηση υπό διωγμό" , που παρουσιάστηκε και στην Ελλάδα και στο Ευρωκοινοβούλιο . Είναι μια προσπάθεια των φωτορεπόρτερ, να κάνουν γνωστούς στο ευρύ κοινό τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση της εργασίας τους, αλλά και να δοθεί μια απάντηση σε όσους επιχειρούν να φιμώσουν τους εργαζόμενους στην ενημέρωση.

Την  έκθεση μπορείτε να επισκεφτείτε  από τις 9 ως τις 14 Ιανουαρίου 2015

Έναρξη σήμερα  Παρασκευή   9.1.15,  στις 7 μ.μ.  με παράλληλη εκδήλωση-συζήτηση:  "Η κρατική βία στα χρόνια των μνημονίων και ο ρόλος των ΜΜΕ "

Προσκαλεσμένοι μας οι:
Μάριος Λώλος, πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και
Κώστας Αρβανίτης , δημοσιογράφος- διευθυντής Ρ/Σ «Στο κόκκινο 105, 5» .
Τη συζήτηση συντονίζει η Ντίνα Δασκαλοπούλου, ρεπόρτερ στην «Εφημερίδα  των Συντακτών».

Αίθουσα «Αρχαία Αγορά» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας (Αινιάνων 6).

ΚΙΝΗΣΗ   ΠΟΛΙΤΩΝ   ΛΑΜΙΑΣ

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση