Απόψε: "Η ΦΥΛΗ" (The Tribe) προβολή στο Δημοτικό Θέατρο από τους Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 07:10 Απόψε: "Η ΦΥΛΗ" (The Tribe) προβολή στο Δημοτικό Θέατρο από τους Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας
Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Τρίτη 06-12-2016 ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας , στην προβολή της ταινίας Η ΦΥΛΗ (The Tribe). 
 
To τολμηρό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ουκρανού Μιροσλάβ Σλαμποσπίτσκι που σοκάρει με την ενοχλητική «σιωπή» του. 
 
Είσοδος ελεύθερη. 
 
Κατάλληλο για θεατές άνω των 18 χρόνων κι που αντέχουν τις σκληρές εικόνες στο σινεμά. 
H ταινία δεν έχει λόγο, ενώ έχει ήχο και διαδραματίζεται στη νοηματική γλώσσα, χωρίς υπότιτλους.
 
Η ταινία-γεγονός της χρονιάς: μπορεί να σας κερδίσει, μπορεί να σας θυμώσει, να την αντέξετε ή να σας σοκάρει – αλλά κανείς δε θα διαφωνήσει ότι πρόκειται για ένα γενναίο, τολμηρό, σπάνιο είδος σινεμά… που όλοι πρέπει να δουν.
 
ΥΠΟΘΕΣΗ :
 Ένα αγόρι καταφθάνει στο νέο του γυμνάσιο ένα οικοτροφείο για κωφά παιδιά στην Ουκρανία. Του συστήνεται όλο το νέο σύστημα: στολές, τάξεις, πειθαρχία, κοιτώνες. Και μία «κλίκα» νταήδων μαθητών με δραστηριότητες που ξεπερνούν τον εκφοβισμό των αδυνάτων παιδιών για τα ρούχα και το χαρτζιλίκι τους και τραμπουκισμούς που σπάνε τα όρια της καζούρας και τα σύνορα του προαυλίου: με προαγωγό έναν διεφθαρμένο καθηγητή (και στήριξη από έναν ιστό διαπλοκής που απλώνεται σε αστυνομία και κράτος), η συμμορία κλέβει, βανδαλίζει, εκβιάζει, ξυλοκοπά, εκδίδει τα κορίτσια του σχολείου σε περαστικούς από την πόλη νταλικέρηδες. Σταδιακά, το αγόρι κερδίζει εξουσία μέσα στη μαθητική συμμορία, ανεβαίνει στην ιεραρχία, ερωτεύεται ένα από τα κορίτσια. Μόνο που η βία που έχεις υποστεί, κάποια στιγμή πρέπει να κάνει τον κύκλο της.
 
 
Υπάρχει μία δύναμη στο να παρακολουθείς ένα βίαιο καυγά χωρίς την παραμικρή συνοδεία λεκτικής απειλής. Μία σκηνή σεξ χωρίς έναν ψίθυρο ηδονής. Από την μία αυτό σε παγώνει, από την άλλη νιώθεις ότι κοιτάς την πράξη με άλλη καθαρότητα. Ο Σλαμποσπίτσκι παίρνει την ακόμα πιο γενναία απόφαση να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την απόσταση του θεατή από τα δρώμενα: ούτε ένα κοντινό, ούτε μία βοήθεια από ένα εκφραστικό πρόσωπο, ούτε ένα ζεστό, υγρό βλέμμα. Εμπιστεύεται τη δύναμη των steadicam μονοπλάνων του, της μουντής φωτογραφίας του Βαλεντίν Βασιάνοβιτς, τον όγκο των κάδρων του και τη δαιμονισμένη ωμή ενέργεια των ερασιτεχνών ηθοποιών του (όλα τα παιδιά είναι όντως κωφοί μαθητές που βρήκε μέσω αγγελιών στα social media) για να χτίσει με συνέπεια ένα κινηματογραφικό πείραμα που επιτίθεται στις αισθήσεις σου. Πόλυ Λυκούργου – Flix
 
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τους συντελεστές στο site των Φίλων
 
Στηρίξτε την προσπάθεια των "ΦΙΛΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ" για ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ
 
ΦΙΛΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο
Επίσημη ιστοσελίδα:filoicinelamias.wordpress.com
Ακολουθείστε τους "Φίλους Κιν/φου Λαμίας" στο facebook και στο twitter
Προσαρμοσμένη αναζήτηση