«Η είδηση υπό διωγμό» Έκθεση φωτογραφίας στη Λαμία και συζήτηση με Αρβανίτη, Δασκαλοπούλου και Λώλο (BINTEO - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 09:50 «Η είδηση υπό διωγμό» Έκθεση  φωτογραφίας στη Λαμία και συζήτηση με Αρβανίτη, Δασκαλοπούλου και Λώλο (BINTEO - ΦΩΤΟ)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στη Δημοτική Πινακοθήκη από φίλους της Αριστεράς και όχι μόνο, παρακολουθήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη βία κατά των δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ στη χώρα μας, με τρεις εκλεκτούς καλεσμένους. στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης στη Λαμία για τα μέσα ενημέρωσης,

«Ο δημοσιογραφικός κόσμος θρηνεί για όλους τους συναδέλφους που έπεσαν θύματα της βίας στο Παρίσι. Όλα τα πρωτοσέλιδα όλης της Ευρώπης είχαν πρωτοσέλιδα αυτό και μόνο το θέμα. Θλιβερή εξέλιξη ο Έλληνας πρωθυπουργός που αποφάσισε να κάνει σπέκουλα πάνω στα πτώματα των νεκρών συναδέλφων μας. Εκτός από τον πόνο έχουμε και την ντροπή μιας και το εθνικιστικό παραλήρημα κάνει το γύρω της Ευρώπης…» κάπως έτσι ξεκίνησε την ομιλία της η δημοσιογράφος της Εφημερίδας Συντακτών Ντίνας Δασκαλοπούλου

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο διευθυντής του κόκκινου fm Κώστας Αρβανίτης, τονίζοντας και εξηγώντας γιατί  οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να είναι «καλά» παιδιά! Επίσης αποκαλώντας μ@λ....  Τον πρωθυπουργό συμφωνώντας με τη γαλλική εφημερίδα L’express. Επίσης σημείωσε πως «όσο υπάρχει εξουσία τόσο η είδηση θα βρίσκεται υπό διωγμόν…»

Τέλος ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριος Λώλος μας περιέγραψε προσωπικές του εμπειρίες από τη βία των αστυνομικών που δεν του επέτρεπαν να κάνει τη δουλειά του, σημειώνοντας βέβαια ότι οι φωτορεπόρτερ « είχαμε κρίση πριν την κρίση…»

Στον ίδιο χώρο  λειτουργεί έκθεση  φωτογραφίας με θέμα: «Η είδηση υπό διωγμό», που θα μείνει ανοικτή μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2015.

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ: Στο κόκκινο η κόντρα Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ για το μ@λ@κ@ς του Αρβανίτη στον πρωθυπουργό

Προσαρμοσμένη αναζήτηση