Ο ανιψιός του Φιντέλ και γιος του Ραούλ Κάστρο στη Λαμία - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 19:01 Ο ανιψιός του Φιντέλ και γιος του Ραούλ Κάστρο στη Λαμία - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Από τις νωρίς το πρωί ο ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο, ο Κουβανός πολιτικός και στρατιωτικός Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, βρέθηκε σήμερα στη Φθιώτιδα και πιο συγεκριμένα στις Θερμοπύλες.

Με ξεναγό στην κυριολεξία τον Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη και «οικοδέσπoινα» την αντιδήμαρχο πολιτισμού κα Αργύρη, ο κ. Κάστρο, γιος του Προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ρωτούσε συνεχώς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ιστορικά μνημεία της Φθιώτιδας, επισκεπτόμενος μεταξύ άλλων τις Θερμοπύλες, τον Γοργοπόταμο, τον Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού, το τάφο του Διάκου στα στενά της πόλης, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης αλλά και το Κάστρο της πόλης της Λαμίας.

Ο ίδιος έδειξε ενθουσιασμένος και είπε ότι ήταν όνειρο ζωής να επισκεφτεί το ιστορικό μέρος των Θερμοπυλών, ενώ αποκάλυψε ότι τόσο ο θείος του όσο και ο πατέρας του ήθελαν να επισκεφθούν τις Θερμοπύλες.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης και εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, υποδέχθηκαν τον ίδιο και την αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Κούβας στο γραφείο της Περιφέρειας.

«Είναι μεγάλη χαρά να καλωσορίζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας, στην Στερεά Ελλάδα τον κ. Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν. Υπάρχουν άλλωστε ιστορικά στενοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών. Πιστεύουμε πολύ στη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Στις μέρες μας, που η Ελλάδα περνάει μία μεγάλη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, αναζητούμε πάντα ευκαιρίες να συσφίξουμε τις οικονομικές σχέσεις με άλλες χώρες, να ανταλλάξουμε εμπειρίες  και να μάθουμε ο ένας λαός από τον άλλο»., είπε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, κ. Ευθύμιος Καραΐσκος ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, κ. Ηλίας Σανίδας, καθώς επίσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Κώστας Αποστολόπουλος.

Ο Νίκος Σταυρογιάννης πέρα από την ξενάγηση σαν καλός οικοδεσπότης, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, χάρισε και κάποια δώρα στον Αλεχάντρο Κάστρο.

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση