H Ευρυδίκη την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στη Χώρα στα Λελέικα Υπάτης - Συνέντευξη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 07:55 H Ευρυδίκη την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στη Χώρα στα Λελέικα Υπάτης - Συνέντευξη

Η αγαπημένη τραγουδίστρια έρχεται και πάλι στην πόλη μας. Μια ακόμη υπέροχη μουσική βραδιά στον Τόπο Τεχνών «Χώρα». Με ένα πρόγραμμα που θα μας εκπλήξει ευχάριστα, η Ευρυδίκη θα βρίσκεται στη Χώρα την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η ερμηνεύτρια με την ιδιαίτερη φωνή και την ξεχωριστή σκηνική παρουσία, γεμίζοντας από την αρχή τις αποσκευές της, ξεκινά ένα καινούριο ταξίδι με τα πιο αγαπημένα δικά της τραγούδια καθώς και με τραγούδια από τις γειτονιές του κόσμου.

Με καινούργιες και παλαιότερες επιτυχίες της, μοναδικές διασκευές από την ελληνική και ξένη ποπ ροκ σκηνή, αλλά και τραγούδια έκπληξη διαχρονικών και αξεπέραστων Ελλήνων και ξένων δημιουργών και ερμηνευτών, η Ευρυδίκη μας προσκαλεί στον δικό της μουσικό κόσμο και μας παρασύρει σε ένα ταξίδι γεμάτο όμορφες μελωδίες, αγαπημένα τραγούδια και δυνατές ερμηνείες.

Παρέα με ό,τι αγαπήσαμε και ό,τι αξίζει να θυμόμαστε, έτσι όπως τα γνωρίσαμε μέσα από λόγια και μουσικές μεγάλων δημιουργών.

 


Info :

Τόπος Τεχνών Χώρα
Λελέικα Υπάτης

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015
Ώρα έναρξης : 9.30 μ.μ. Γενική είσοδος 10 ευρώ

Τηλέφωνο για κρατήσεις : 2231051075 - 6936994980

 

Διαβάστε τι μας είπε η ίδια :

Τι θα περιμένουμε να ακούσουμε απ΄ την Ευρυδίκη την ερχόμενη Παρασκευή στη Χώρα;
Πέρα από αγαπημένα τραγούδια από τη δική μου δισκογραφία θα ακούσετε αρκετά από κορυφαίους έλληνες συνθέτες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Σταμάτης Κραουνάκης και άλλοι. Τραγούδια που λίγο πολύ όλοι έχουμε σιγοψιθυρίσει στις παρέες και μας βγάζουν πάνω απ’ όλα ένα χαμόγελο και εμένα τουλάχιστον με παραπέμπουν στα εφηβικά και τα παιδικά μου χρόνια.
Αυτά λοιπόν τα τραγούδια συναντιούνται με έναν υπέροχο τρόπο με τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου γιατί παρουσιάζω και ένα κομμάτι της παράστασης “Εγώ η Edith και ο Elvis…το μπλε ταξίδι”, που παρουσίασα το χειμώνα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή. Πρόκειται για τραγούδια από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Αμερική, από την Edith Piaf μέχρι και τον Elvis. Είναι κάτι που δεν το περιμένει ο κόσμος, κάποιοι μπορεί να σκέφτονται πως μπορούν να συνδυαστούν όλα αυτά, και γι΄αυτό έχει ένα ι ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Πώς προέκυψε το συγκεκριμένο πρόγραμμα που παρουσιάζεις αυτό το διάστημα;
Προέκυψε ουσιαστικά μέσα από τη δική μου ανάγκη να τραγουδήσω όλα όσα αγαπώ. Πέρα από το δικό μου ρεπερτόριο υπάρχει μια πλευρά μου που δεν γνωρίζει ο κόσμος και έχει να κάνει με τα δικά μου ακούσματα, όλα αυτά που γνώρισα όταν ήμουν παιδί ακόμη στην Κύπρο, αυτά που έμαθα απ’ τους γονείς μου και την παράδοσή μας αλλά και από τις σπουδές μου εξωτερικό, αρχικά στην Γαλλία και μετέπειτα στη Αμερική. Φυσικά έχω επηρεαστεί από πολλούς και διάφορους δημιουργούς , ερμηνευτές, τραγουδοποιούς καθώς και από διάφορα είδη μουσικής. Όλα αυτά κάποια στιγμή ένιωσα την ανάγκη να τα παρουσιάσω σε μια παράσταση. Αυτό βέβαια που θα παρουσιάσουμε στη Λαμία είναι η unplugged εκδοχή αυτής της παράστασης με ένα πιάνο και μια ακουστική κιθάρα που μας φέρνει πολύ κοντά με τον κόσμο. Είναι πιο απλό και πιο άμεσο.

 


Tι έχετε να πείτε για όλες αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή όλων μας τον τελευταίο καιρό;
Μεγάλες αλλαγές και απότομες. Για μένα είναι δυο φορές πιο τραγικό όλο αυτό που συμβαίνει γιατί έχω ζήσει στην Ελλάδα την αγωνία του κόσμου, την ανεργία, τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για να ανταπεξέλθουμε σε όλα τα προβλήματα και τις αντιξοότητες και μέσα σε λίγες μέρες βλέπουμε ξαφνικά να καταρρέει η Κύπρος.
Ουσιαστικά βλέπουμε να καταστρέφεται, μέσα από αποφάσεις που παίρνονται για μας χωρίς να συμφωνούμε, καταστρέφοντας την οικονομία μιας χώρας και ένα ολόκληρο λαό.
Βέβαια δε νοιάζονται για το λαό, αυτό είναι αποδεδειγμένο, δε νοιάστηκαν ούτε για τον ελληνικό λαό και δε νοιάζονται εννοείται και για τις 800.000 ελλήνων – κυπρίων που είμαστε στο νησί. Αυτό που απομένει είναι να πατήσουμε στα πόδια μας γερά, να πάρουμε δύναμη από την ψυχή που έχουμε και την αξιοπρέπεια που μας χαρακτηρίζει και να προχωρήσουμε. Εννοείται πως ό,τι και να συμβαίνει δε θα το βάλουμε κάτω και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψει αυτό που έχουμε χτίσει και που μας ανήκει έτσι και αλλιώς, που είναι η χώρα μας, η ομορφιά της Κύπρου, αυτός ο λαός με την αξιοπρέπεια και την δύναμη και την πίστη στην πατρίδα.
Νομίζω αυτά πρέπει να κρατήσουμε και να προχωρήσουμε παρακάτω, γιατί αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο είναι μια δεύτερη εισβολή, εγώ έτσι το εκλαμβάνω.Πρέπει λοιπόν εμείς να φανούμε για ακόμη μια φορά, όχι απλώς δυνατοί, αλλά ακόμα πιο δυνατοί επειδή ίσως σήμερα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα και είναι πάρα πολλοί αυτοί που καραδοκούν για να πάρουν ένα κομμάτι της Κύπρου.

 

Αισιόδοξη ως μητέρα για το μέλλον του παιδιού σου;
Είμαι αισιόδοξη, πάντα είμαι. Το μόνο που προσπαθώ να περάσω και στον ίδιο, γιατί είναι 16 χρονών πια ο Άγγελος, είναι να βλέπει γύρω του, να αφουγκράζεται την αγωνία του κόσμου και το τι συμβαίνει. Αναγκαστικά όλα τα παιδιά σήμερα πρέπει να ωριμάσουν ίσως πιο γρήγορα από το κανονικό γιατί είναι τέτοιες οι προκλήσεις και ο τρόπος που θα πρέπει να αντισταθούν και να παλέψουν μιας και τους έχουμε φορτώσει με πάρα πολύ μεγάλο βάρος και ευθύνες άρα θα πρέπει να κάνουν διπλό κόπο για να ανταπεξέλθουν. Εγώ θέλω να είμαι γερή και δυνατή να μπορώ να δουλεύω και να του παρέχω τις σπουδές του γιατί άνθρωπος σήμερα με μόρφωση μπορεί να σταθεί παντού, αυτό μου είχαν μάθει οι γονείς μου, αυτό πιστεύω και θέλω να το περάσω και στο γιο μου.


Έχετε ξανάρθει στη Λαμία; Εντυπώσεις;
Έχω έρθει βέβαια. Η αλήθεια είναι ότι αυτό έγινε πριν πολλά χρόνια αλλά με τις καλύτερες εντυπώσεις. Κάθε φορά η συνάντησή μου με το κοινό είναι ιδιαίτερη και έτσι και αλλιώς μιλάνε τα τραγούδια και η μουσική μας που μας ενώνει όλους. Περιμένω και αυτή τη συνάντηση με μεγάλη ανυπομονησία.Ραντεβού λοιπόν την ερχόμενη Παρασκευή, στη Χώρα....

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση