Σεμινάριο Φωτορεπορτάζ στη Λαμία με την Rachel Harpaz

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 08:04 Σεμινάριο Φωτορεπορτάζ στη Λαμία με την Rachel Harpaz

Με την ευκαιρία της φιλοξενίας της φωτογραφικής έκθεσης “FEMINA” της Ισραηλινής φωτογράφου Rachel Harpaz, στην Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης, η Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας σε συνεργασία με την “ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.” προτίθεται να διοργανώσει διήμερο Eπιμορφωτικό Σεμινάριο Φωτογραφίας κατά τις ημέρες Σάββατο 4 Μαρτίου και Κυριακή 5 Μαρτίου  με εισηγήτρια  τη φωτορεπόρτερ Rachel Harpaz.

Το θέμα του σεμιναρίου θα είναι το Φωτορεπορτάζ, οι δυσκολίες και τα μυστικά του. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν δύο (2) θεματικές ενότητες, με θεωρητικό και πρακτικό μέρος, συνολικής διάρκειας 5-6 ωρών.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει:

Ημέρα 1η: Σάββατο 4 Μαρτίου (θεωρητικό μέρος – 2,5 ώρες):
- Ιστορία του Φωτορεπορτάζ
- Βασικοί κανόνες της Ειδησεογραφικής φωτογραφίας
- Διαχωρισμός από την Καλλιτεχνική φωτογραφία
- Η πλήρης αφήγηση μιας ιστορίας
- Δυσκολίες & προκλήσεις
- Ένα πρότζεκτ σε εξέλιξη
- Συζήτηση & Ερωτήσεις

 Ώρα έναρξης: 6.00-9.00μ.μ, με ώρα προσέλευσης στις 5.30μ.μ για να υπάρξει χρόνος χαλαρής γνωριμίας της κας Harpaz με τους συμμετέχοντες.

Ημέρα 2η: Κυριακή 5 Μαρτίου (πρακτικό μέρος – 3,5 ώρες):
- Διαχωρισμός σε ομάδες
- Πρακτική εξάσκηση: «Οι ήχοι της πόλης»
- Προβολή φωτογραφιών σε προτζέκτορα & συζήτηση

Ώρα προσέλευσης: 4.30μ.μ

Στο πρακτικό κομμάτι στόχος θα είναι η συλλογή των φωτογραφικών στιγμιοτύπων σε ποικίλες χρονικές στιγμές και με διαφορετικό φώς από το συνηθισμένο φώς της ημέρας τα οποία θα χρησιμοποιηθούν με αφηγηματικό
τρόπο, ώστε να ξετυλίξουν μικρές ιστορίες και να αναδείξουν ταυτόχρονα την ‘‘μαεστρία’’  των φωτογράφων.
Το πρακτικό κομμάτι προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 7.30-8.00 το βράδυ.

Και τις δύο μέρες θα υπάρχει μεταφραστής.

Από το υλικό που θα συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης, πρόθεσή της “ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.” είναι να προκηρυχθεί διαγωνισμός με ψηφοφορία από το κοινό μέσω του διαδικτύου για την ανάδειξη των πέντε (5) δημοφιλέστερων συλλογών. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, οι νικητήριες φωτογραφικές συλλογές θα εκτεθούν ως ομαδική έκθεση στη Λαμία, καθώς και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο θα υπάρξει συμβολικό αντίτιμο εγγραφής, διαμορφωμένο στα 15,00€ (δεκαπέντε ευρώ) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, ενώ θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο, μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία της Φωτογραφικής Ομάδας Λαμίας, Λεωνίδου 11, 3ος όροφος την Τετάρτη 22.02.17 καθώς και την Τετάρτη 01.03.17 και ώρες 7-9μ.μ  ή να επικοινωνήσουν στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 01.03.17

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εφόσον συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος  αριθμός συμμετεχόντων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση