«Η Ξένη»: Η πολυβραβευμένη ταινία της Feo Aladag, αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 12:15 «Η Ξένη»: Η πολυβραβευμένη ταινία της Feo Aladag, αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν αύριο Τρίτη 25-4-2017 ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας , στην προβολή της ταινίας «Η Ξένη» (Die Fremde / When we leave) που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε.  Πολυβραβευμένη ταινία της Feo Aladag, που αποτελεί μία σύγχρονη ματιά πάνω στο ζήτημα της μετανάστευσης και της διαπολιτισμικότητας, με έντονα τα στοιχεία του δράματος και του προσωπικού αγώνα. 
 
Είσοδος ελεύθερη.
 
Σύνοψη:
H Umay, μια νεαρή γυναίκα τουρκικής καταγωγής, «αποδρά» από το συζυγικό της σπίτι, μαζί με τον γιο της και επιστρέφει στην οικογένεια της στο Βερολίνο. Η ζωή της εκεί αποτελεί μια καθημερινή μάχη για ανεξαρτησία ενάντια στον συντηρητισμό και την καταπίεση των γονιών της. Και ενώ πατέρας, μητέρα και αδέρφια πιστεύουν αρχικά ότι αυτή η «απόδραση» δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά ένα «κλασικό γυναικείο τερτίπι», εντέλει συνειδητοποιούν ότι η νεαρή κόρη/αδερφή είναι διατεθειμένη να αγωνιστεί για μια καινούρια ζωή. Ο αγώνας αυτός όμως, θα ενεργοποιήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση με απειλητικά για την ζωή της αποτελέσματα.
 
Η λάμψη της κουλτούρας και του ευρωπαϊκού προοδευτισμού επιβάλλεται στη συντηρητική λογική και τον καθωσπρεπισμό της Ανατολής.
Η Aladag πετυχαίνει το στόχο που είχε εξαρχής και αυτό είναι βασικό. Με επιδέξια αφηγηματική τακτική, με ατού τα εκβιαστικά ξεσπάσματα στην σκηνοθετική της προσέγγιση και τις λεπτομέρειες στον χειρισμό του ήχου, εξηγεί πλήρως σε τι αναφέρεται ο τίτλος, δίνοντας μία γενική ερμηνεία για την γυναικεία επανάσταση στις μέρες της ισότητας, που τώρα περισσότερο από ποτέ μοιάζουν να ξημερώνουν πάνω από τα κράτη της Ασίας, για να τα βγάλουν καθώς φαίνεται από τον ιδεολογικό τους λήθαργο. (Βασίλης Καγιογλίδης - cine. gr) 
 
Δείτε τα τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα στο site των  Φίλων 
 
Ενσωματωμένη εικόνα 1
 
Στηρίξτε την προσπάθεια των Φίλων Κινηματογράφου Λαμίας για καλές προβολές!
 
Εικόνα
ΦΙΛΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο
Επίσημη ιστοσελίδα:filoicinelamias.wordpress.com
Ακολουθείστε τους "Φίλους Κιν/φου Λαμίας" στο facebook και στο twitter
Προσαρμοσμένη αναζήτηση