Έρχεται το φεστιβάλ "Πελασγία Εν Δράσει"!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 11:49 Έρχεται το φεστιβάλ "Πελασγία Εν Δράσει"!
Η Πελασγία για εμάς  δεν είναι μόνο ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, αλλά και ένας εναλλακτικός προορισμός, συνδυάζοντας το ορεινό τοπίο  με την μοναδική σε ομορφιά ακτογραμμή.
 
Η γεωγραφική θέση της στο κέντρο της Ηπειρωτικής χώρας, την καθιστά κόμβο συνάντησης, αλληλεπίδρασης, συνεργασίας και συμμετοχής μέσα από τις δράσεις της νέας γενιάς.
 
Η θεματολογία του Φεστιβάλ εστιάζει στην φυσική ομορφιά του τόπου και την αειφόρο ανάπτυξη, μέσω εκθέσεων φωτογραφίας, προβολών κινηματογράφου, μουσικών εκδηλώσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών εργαστηρίων.
 
Για 2η συνεχή χρονιά, το Pelasgia En Drasi Festival, στοχεύει να ενώσει & να διευρύνει τους ορίζοντες των νέων της ευρύτερης περιοχής Στερεάς Ελλάδας μέσα από την δράση, τον εθελοντισμό, την δημιουργικότητα.
Το πρόγραμμα του Pelasgia En Drasi Festival, έχει ως εξής:
  • 15/7 έως 19/7, Τουρνουά ποδοσφαίρου Ακαδημιών/Ηλικιών Ανάπτυξης (Τοποθεσία: Γήπεδο 5x5 –προαύλιος χώρος Σχολικού Συγκροτήματος)
  • 5/7 έως 25/7, Διαγωνισμός Φωτογραφίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  "Ο τόπος μας- Το μέλλον μας"
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή του κοινού όλης της Περιφέρειας μέσω της ενασχόλησης με την τέχνη της φωτογραφίας, για την προβολή της Βιώσιμης Διαχείρισης των πόρων , και την προώθηση εναλλακτικών τρόπων ζωής , με έμφαση στην διαχείριση του πρωτογενή τομέα και στην αειφόρο ανάπτυξη.
 
Ο διαγωνισμός επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους νέους, προκαλώντας τους να γίνουν δημιουργικοί και να καταγράψουν τον τρόπο που βλέπουν τον τόπο τους. Τόπος αναφοράς και προέλευσης του φωτογραφικού υλικού που θα υποβληθεί, είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
  • 14/7 Μουσικό αφιέρωμα στον μουσικο-στιχουργό Ν.Παπάζογλου, συμμετέχουν Θ.Κοτωνιάς και Σ.Μαργιολά
  • 24/7 έως 31/7, Προβολές ταινιών σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τους φίλους Κινηματογράφου Λαμίας (Ξενώνας "Τα Πυθάρια")
  • 1/8 έως 15/8, Έκθεση Φωτογραφιών του Διαγωνισμού Φωτογραφίας "Ο τόπος μας- Το μέλλον μας" (Κεντρική Πλατεία Πελασγίας)
  • 8/8 έως 10/8 , Μέρες ερασιτεχνικού Θεάτρου- Παραστάσεις ερασιτεχνικών ομάδων της ευρύτερης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας (Παλιό Δημοτικό Σχολείο Πελασγίας)
  • 14/8, Συναυλία Σωκράτης Μάλαμας –πλαζ Αγίου Γεωργίου
 
Παράλληλες Δράσεις:
Εργαστήρια Ενηλίκων:  -Φωτογραφία Τοπίου
  • Ντοκιμαντέρ από το παράθυρο-Συνεργασία με Exile Room
Παιδικά Εργαστήρια:- Φτιάχνοντας την Πελασγία με χαρτί
  • Παιδικό Εργαστήρι Θεάτρου
Ομιλίες:  - Αμπελουργία
              -Βοτανολογία/ Παρασκευή προϊόντων και το νομικό καθεστώς που διέπει την συλλογή και την καλλιέργεια των βοτάνων
              -Καλλιέργεια κτηνοτροφικών τροφών- Συνεργασία με την Greenpeace
 
Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την υποστήριξη του Δήμου Στυλίδας.
 
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες στο pelasgiaendrasi.gr, στην σελίδα μας στο fb ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ και στην ομάδα ΠΕΛΑSΓΙΑ_ΕΝ_ΔΡΑSEI ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Προσαρμοσμένη αναζήτηση