Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη στα «Θερμοπύλεια 2017»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 11:22 Οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη στα «Θερμοπύλεια 2017»

Με τις «Φοίνισσες» του Ευριπίδη συνεχίζονται το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις των «Θερμοπυλείων 2017», της δικής μας γιορτής ιστορίας και πολιτισμού,που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Λαμιέων.

Η παράσταση, που αποτελεί μια συνεργασία του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», του Πάντειου Πανεπιστήμιου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας «Λάιος», θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου,στις 8.00 το βράδυ,στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Πριν την παράσταση στο χώρο του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών θα προηγηθούν οι εξής ομιλίες - παρουσιάσεις:

· Ώρα 7.00μ.μ.: «Θερμοπύλες, αρχαιολογική προσέγγιση», ομιλία από την Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας κα. Αριστέα Παπασταθοπούλου.

· Ώρα 7.30μ.μ.: «Οι Θερμοπύλες στα Γράμματα και στις Τέχνες», παρουσίαση από το λογοτέχνη κ. Δημήτρη Φαφούτη του περιοδικού «Φθιωτικός Λόγος» του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων,.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου:
 
·  Ώρα 7.00μ.μ.: Διάλεξη με θέμα «Αρτεμίσιο: οι "Θερμοπύλες" της θάλασσας» από την εκδότρια κα. Νίκη Καλέμη και τον συγγραφέα - ερευνητή κ. Αλέξανδρο Καλέμη, στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών. Η διάλεξη είναι συνδιοργάνωση με το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού .

· Ώρα 7.30μ.μ.: Συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, τον Μουσικό - Πολιτιστικό Σύλλογο «Χορωδία Αταλάντης», την αντρική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης «Η Πρόοδος» και τη χορωδία του Μουσικού Ομίλου Στυλίδας, στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, που είναι συνδιοργάνωση με το Δήμο Λοκρών.