«Ο λαγός και η χελώνα» στην αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 16:28 «Ο λαγός και η χελώνα» στην αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς

Η όμορφη πρόσκληση του Φιλοζωικού Φθιώτιδας...

"Οι μύθοι του Αισώπου, διαχρονικοί και αναλλοίωτοι, θ’ αποτελούν με την ολοκληρία τους μια συνεχή πηγή δραματικών εμπνεύσεων. Η συμπύκνωση  των εννοιών και η ξεκάθαρη διαγραφή των χαρακτήρων ευνοούν τον ερίζοντα διάλογο, τροφό και αρωγό της θεατρικής πράξης.

«Ο Λαγός και η Χελώνα», που επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα20:00 στην αίθουσα «Αρχαία Αγορά» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος»,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «+υπάρχω - Ημέρες Ζωοφιλίας», που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Φθιώτιδας, ο Δήμος Λαμιέων και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας, αποτελεί μια κορυφαία σύνθεση που αφορά στη σύγκρουση του αλαζόνα και του ταπεινόφρονα. Παράλληλα, αναδεικνύει γι’ άλλη μια φορά το μεγαλείο του λαϊκού μας πολιτισμού και ιδιαίτερα του «Καραγκιόζη», που τόσο αριστοτεχνικά μπορεί να μιμείται τις φωνές κάθε φιγούρας σύμφωνα με το χαρακτήρα της.

Το συγκεκριμένο έργο  διδάχτηκε επί σειρά ετών στους επί πτυχίω φοιτητές θεατρολογίας του Α.Π.Θ μαζί με μια σειρά άλλων μύθων και λαϊκών παραμυθιών, που αποτέλεσαν τον καμβά των διπλωματικών τους εργασιών. Εκδόθηκε σε βιβλίο το 2002, κυκλοφόρησε σε c.d. και παίχτηκε επανειλημμένα από θεατρικά πάλκα και μικροθέατρα.

Θεατρική διασκευή - Ερμηνεία: Μιχάλης Χατζάκης.

Διάρκεια: 25 λεπτά"

Προσαρμοσμένη αναζήτηση