Η Λέσχη Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων Στ. Ελλάδος έκοψε την πίτα της

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 15:24 Η Λέσχη Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων Στ. Ελλάδος έκοψε την πίτα της
Η κόπη της πίτας της Λέσχη Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων Στ. Ελλάδος έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας, όπου και παρευρέθησαν τα μέλη της λέσχης και φορείς της περιοχής.
 
Μας τίμησαν με την παρουσία τους: Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Σταυρογιάννης Νικόλαος ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αποστολόπουλος Κων/νος ο εκπρόσωπος περιφέρειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανθυποπυραγός κ. Περίσσιος, o Αντιστράτηγος ε.α κ. Φαράτσος Παύλος , ο Υποστράτηγος ε.α κ. Πανέτσος Κων/νος, ο πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Φθιώτιδας κ. Κωνσταντίνου Δημήτριος .

"Η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Ειδικών Δυνάμεων Στερεάς Ελλάδας ιδρύθηκε το 1999 από εφέδρους καταδρομείς  και έχει έδρα τη Λαμία.Η Λέσχη, είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.).Η τελευταία είναι με τη σειρά της μέλος της U.E.P. (Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών). Επίσης είναι σωματείο ενταγμένο στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας.
  Η Λέσχη, μέλη της οποίας είναι κυρίως κάτοικοι του νομού μας, δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Φθιώτιδας αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας σε δράσεις πολίτικης προστασίας.
Ο βασικότερος όμως στόχος της Λέσχης είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Κύριο μέλημά της είναι αρχικά η επάνδρωση της Ειδικής Διασωστικής  Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο.Π.Α.), η οποία συμμετέχει, όποτε παραστεί ανάγκη, σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Με τον τρόπο αυτο, η Λέσχη δρα συνεπικουρικά στο έργο των Αρχών
 Η Ε.Δ.Ο.Π.Α. αποτελείται από τα εκπαιδευμένα σε διασώσεις μέλη της Λέσχης. Με τον εξοπλισμό που διαθέτει μπορεί να διεξάγει διασώσεις ημέρα και νύχτα σε κάθε έδαφος και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Οι διασώστες σχηματίζουν ομάδες ορειβατών, αλεξιπτωτιστών, χιονοδρόμων, αυτοδυτών κλπ ανάλογα με το περιστατικό στο οποίο καλούνται να επέμβουν
 Η Ε.Δ.Ο.Π.Α. είναι σε ετοιμότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες της οποτεδήποτε κληθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Κυρίως κινητοποιείται από τον  εκάστοτε Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμίας.
"
 
 
 
 
 
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση