Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερίδα: «Η εκπαίδευση STEM στο Δημοτικό Σχολείο»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 13:26 Ημερίδα: «Η εκπαίδευση STEM στο Δημοτικό Σχολείο»

Το 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και η σχολική σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φθιώτιδας Δρ. Χρυσαυγή Γλένη διοργανώνουν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στο 11ο Δημοτικό Σχολείο,ημερίδα με θέμα «Η εκπαίδευση STEM στο Δημοτικό Σχολείο».

Η ανακαλυπτική – διερευνητική μάθηση και η επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής αντικαθιστά την δασκαλοκεντρική μάθηση στην εκπαίδευση STEM. Βασικός στόχος είναι να ενθαρρύνει το σχολείο τους μαθητές να ασχοληθούν και να αγαπήσουν τις Φυσικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά, την Μηχανική και την Τεχνολογία.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί  για τη διδακτική των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό και τη στρατηγική διδασκαλία της αντίστροφης τάξης. Θα παρουσιαστούν το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Scientix, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό εγχείρημα για την εισαγωγή της STEM στην εκπαίδευση, καθώς και το αντίστοιχο Πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, το ΙΕΕΕ TISP. Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, όπου οι εκπαιδευτικοί θα εμπλακούν βιωματικά στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων μέσω της εκπαίδευσης STEM. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν με τη συμβολή του εκπαιδευτηρίου «Εργαστήρι STEM» και του φοιτητικού Παραρτήματος της ΙΕΕΕ του Παν/μίου Θεσσαλίας (Λαμία).

Η ημερίδα χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus +