To ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 17:21 To ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου

Μετά την μεγάλη επιτυχία της Κεντρικής Σκηνής με τον Ζητιάνο του Καρκαβίτσα στα θέατρα της Λαμίας και της Αθήνας και τις ατελείωτες παραστάσεις που συνεχίζονται μέχρι σήμερα της Παιδικής Σκηνής του με το Δέντρο της Γνώσης, περιοδεύοντας το καλοκαίρι που μας πέρασε σε όλη την Ελλάδα, ακόμη μια καλλιτεχνική επιτυχία για το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, αυτή της συμπαραγωγής με το Φεστιβάλ Αθηνών, στην Οπερα του Μότσαρτ Ιδομενέα με την Αμαλία Μπέκετ!

Ετσι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στις 10, 11 και 12 Ιουλίου 2018 θα δούμε:

Αμάλια Μπένετ – Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή

Ιδομενέας ή Το βάρος της ιστορίας

Όπερα σε τρεις πράξεις, του Β.Α.Μότσαρτ. Ποιητικό κείμενο του Τζιανμπατίστα Βαρέσκο

H χορογράφος-κινησιολόγος Αμάλια Μπένετ, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1993, με σημαντική δημιουργική πορεία και στον διεθνή χώρο, σκηνοθετεί για πρώτη φορά όπερα, επιλέγοντας το σπάνια παιγμένο αριστούργημα του Μότσαρτ Ιδομενέας. Συνεργάζεται γι’ αυτό με την Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή, τις λυρικές τραγουδίστριες Αναστασία Κότσαλη και Λητώ Μεσσήνη, τον μαέστρο Μιχάλη Παπαπέτρου και με τον εικαστικό Πέτρο Τουλούδη.

H όπερα Ιδομενέας, γραμμένη το 1781, αποτελεί το πρώτο ώριμο εγχείρημα του συνθέτη, ο οποίος χρησιμοποιεί ως ιστορικό πλαίσιο την πτώση της Τροίας και τα πάθη του νεαρού βασιλιά Ιδομενέα στην Κρήτη. Στην οπερατική παραγωγή της Ομάδας Ραφή, που σκηνοθετεί η Αμάλια Μπένετ, συμπράττουν εθελοντικά και μέλη των ΚΑΠΗ Μοσχάτου, Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης και Π.Φαλήρου που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσικές Συντεταγμένες, για ενηλίκους άνω των 65 ετών, της ΕΛΣ/ΚΠΙΣΝ.

Μουσική διεύθυνση – διδασκαλία – ενορχήστρωση, ο δικός μας μαέτσρος: Μιχάλης Παπαπέτρου • Σκηνοθεσία: Αμάλια Μπένετ • Σκηνικά – κοστούμια: Πέτρος Τουλούδης • Τραγουδούν: Γιάννης Καλύβας, Αναστασία Κότσαλη, Λητώ Μεσσήνη, Βαρβάρα Μπιζά κ.ά. • Συμμετέχει: 8μελές μουσικό σύνολο.

Συμπαραγωγοί: Ε.Φ. – ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

Αν βρεθείτε στην Αθήνα 11, 11 και 12 Ιουλίου καλό θα ήταν να στηρίξετε την προσπάθεια του ΔΗΠΕΘΕ μας!

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση