«Δον Καμίλο» και σήμερα στη Λαμία - Μια παράσταση που αξίζει να δείτε

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 11:40 «Δον Καμίλο» και σήμερα στη Λαμία - Μια παράσταση που αξίζει να δείτε

Από τη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας και σήμερα το απόγευμα στις 7:30΄ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Όσοι την είδαν χθες Παρασκευή είχαν να πουν τα καλύτερα. Όσοι μπορείτε λοιπόν αξίζει να δείτε την απογευματινή παράσταση του Σαββατου, ενώ αξίζει αν σημειώσουμε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η θεατρική ομάδα του Σώματος, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Λαμιέων προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, θα πραγματοποιήσει δύο θεατρικές παραστάσεις στην πόλη της Λαμίας.

Συγκεκριμένα, τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και ώρες 19:30΄, θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση - κωμωδία «Δον Καμίλο», έργο του Σωτήρη Πατατζή σε σκηνοθεσία κ. Γιάννη Κατράνη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η ιστορία εκτυλίσσεται τη δεκαετία του 1950 σε μια επαρχιακή πόλη της Ιταλίας. Ο Δον Καμίλο είναι ένας καθολικός ιερέας, ο οποίος βρίσκεται στη μέση μιας εκλογικής μάχης για τις δημοτικές εκλογές, ανάμεσα στον διεφθαρμένο Φλουράτο, τον οποίο αναγκάζεται να υποστηρίξει λόγω της θέσης του στην εκκλησία και στον παιδικό του φίλο Πεπόνε.

Μια απρόσμενη επίσκεψη του Καρδινάλιου θα βάλει τον Δον Καμίλο σε μπελάδες, αφού θα κληθεί να ξεγελάσει το λαό με ένα ψεύτικο θαύμα, προκειμένου να στρέψει την ψήφο του στον υποψήφιο Φλουράτο, γεγονός που είναι ενάντια στις αξίες και το ήθος του. Οι παρεξηγήσεις που δημιουργούνται κατατάσσουν το έργο ανάμεσα στις πιο ξεκαρδιστικές κωμωδίες του κλασικού θεάτρου.

Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999 και αποτελείται από προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας όλων των κατηγοριών (αστυνομικούς, συνοριακούς φύλακες, ειδικούς φρουρούς και πολιτικούς υπαλλήλους).

Μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει θεατρικά έργα μεγάλων συγγραφέων, όπως του Σαίξπηρ, του Μολιέρου, του Ουίλιαμς, του Ψαθά και άλλων, με μεγάλη επιτυχία. Έχει δώσει παραστάσεις σε Ιδρύματα, σε Καταστήματα Κράτησης και Φυλακές Ανηλίκων, σε Δημόσια Λύκεια και Γυμνάσια και σε διάφορους Δήμους της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2014, η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, την θεατρική παράσταση «Όταν έφτασαν οι πελαργοί», σε κείμενα και σκηνοθεσία κ. Γιάννη Κατράνη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση