Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου για τον Γέροντα Βησσαρίωνα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 22:51 Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου για τον Γέροντα Βησσαρίωνα

Ιδιαίτερη συγκίνηση στη μνήμη του μακαριστού Πατέρα Δαμασκηνού που κατέγραψε τη ζωή και του έργου του «Ελεήμονα Πνευματικού».

Ξεχωριστή επιτυχία σημείωσε η βιβλιοπαρουσίαση που διοργάνωσε την Κυριακή (4/3) το απόγευμα η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού της Κέντρου. Το κοινό είχε την ευκαιρία να μάθει για το βιβλίο του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη για τον Γέροντα Βησσαρίωνα. Τίτλος του «Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης, ο Ελεήμων Πνευματικός».

Ο χαρισματικός τρόπος γραφής του πατέρα Δαμασκηνού, που είχε την ευκαιρία να γράψει για έναν σύγχρονο Άγιο τον οποίο έζησε από κοντά 25 και πλέον χρόνια, κάνει το βιβλίο ακόμη πιο σημαντικό. Ένα βιβλίο που παρουσιάζει την Αγιοσύνη του Γέροντα, «χωρίς υπερβολές και με στοιχεία που θα μπορούσαν  κάποιοι να τα παρεξηγήσουν», όπως πολύ σωστά παρατήρησε συγκινημένος στην παρουσίαση ο νυν Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης π. Γερμανός Γιαντσίδης.

Επίσης για το βιβλίο μίλησαν ο Καθηγητής και Οικονομολόγος Ταξιάρχης Κοκορές και ο Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Σπανός που επιμελήθηκε και την έκδοσή του.

Την εκδήλωση έκλεισε εμφανώς συγκινημένος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Κ. Νικόλαος που ευχαρίστησε την Παναγία που τον αξίωσε να παρουσιάσει το συγκεκριμένο βιβλίο, λέγοντας χαρακτηριστικά, «Αισθάνομαι συγκίνηση και δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί ο Θεός και η Παναγία επέτρεψαν να συμβεί αυτό το οικουμενικό γεγονός κατά την διάρκεια της Αρχιερατείας μου. Σας ομολογώ ότι πολύ με ενουθέτησε, πολύ με εδίδαξε η όλη αυτή περιπέτεια και η πολεμική, την οποία μαζί με μακαριστό π. Δαμασκηνό αντιμετωπίσαμε από υβριστάς και βλασφήμους δημοσιογράφους και άλλους και ευχαριστώ τον Θεό ότι εξήγαγεν ημάς εις αναψυχήν. Αναψυχή είναι αυτό το λείψανο του π. Βησσαρίωνος, το αναλλοίωτο, το διδάσκομενο, ευωδιάζον και αναμένον την σφραγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου δια την αγιοκατάταξή του….».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Ιδιαίτερος γραμματέας του Σεβασμιότατου, Αιδεσιμλ. Πρεσβ. π. Αθανάσιος Κυρίτσης, ενώ παραβρέθηκαν πλήθος επισήμων και πιστών, που παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσήλωση την εκδήλωση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση