Πρεμιέρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με το «Ο Γυάλινος Κόσμος»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 12:17 Πρεμιέρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με το «Ο Γυάλινος Κόσμος»

Πρεμιέρα σήμερα Κυριακή 15 Απριλίου 2018 για το «Ο Γυάλινος Κόσμος» του Tennessee Williams στη σκηνή του Δημ. Θεάτρου Λαμίας.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει στα πλαίσια της Κεντρικής του Σκηνής για το Χειμώνα 2018 το έργο του αμερικανού συγγραφέα Tennessee Williams «Ο Γυάλινος Κόσμος», σε μετάφραση-σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Παραστάσεις:

Κυριακή 15/4, Δευτέρα 16/4, Παρασκευή 20/4, Σάββατο 21/4 και  Κυριακή 22/4  

Ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 20:00, Δευτέρα, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, για μαθητές-φοιτητές-ανέργους-πολύτεκνους 5€ και για συλλόγους κατόπιν συνεννοήσεως.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22310 33325 (γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης) και 22310 23285 (ταμείο Δημοτικού Θεάτρου).

Δείτε το τρέιλερ:

Ο «Γυάλινος Κόσμος» θεωρείται το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα, αφού στην ουσία περιγράφει την ίδια του την οικογένεια. Πρόκειται για ένα έργο «μνήμης» πάνω στους ακατάλυτους και τραυματικούς δεσμούς μιας οικογένειας που ζει σε μια πόλη της αμερικάνικης περιφέρειας, μέσα στην ταραγμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης, την δεκαετία του ’30. Σκιαγραφεί τη διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων να καταφεύγουν σε ψευδαισθήσεις, στην απομόνωση ή στην τέχνη πλάθοντας «έναν γυάλινο, εύθραυστο κόσμο» προκειμένου να αντέξουν τη σκληρή πραγματικότητα που τους συνθλίβει.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αμερική το 1944 και από τότε παίζεται συνεχώς σε πολλές χώρες του κόσμου. Αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του συγγραφέα καθιερώνοντάς τον ως ένα από τους σημαντικότερους του αιώνα.

Συντελεστές:

Μετάφραση – σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας
Σκηνικός χώρος – επιμέλεια κοστουμιών: Γιώργος Σκεύας
Μουσική – σύνθεση ήχων: Σήμη Τσιλαλή
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Σαβουιδάκης

Διανομή:

Αμάντα: Μαρία Σκουλά
Τομ: Βασίλης Μαγουλιώτης
Λώρα: Αριάδνη Καβαλιέρου
Τζιμ: Αγησίλαος Μικελάτος         
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση