Τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη γιορτάζουν στη Νέα Μαγνησία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 16:58 Τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη γιορτάζουν στη Νέα Μαγνησία

Το Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού  της Νέας Μαγνησίας, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, μας προσκαλούν στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στις 20 και 21 Μαΐου 2018 στη Νέα Μαγνησία.

Πρόγραμμα:

Κυριακή   20 ΜΑΪΟΥ 2018. Ώρα 7.00 μ.μ.

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Αρτοκλασία και Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος των Αγίων Κων/νου και Ελένης, συνοδεία του Ιερού κλήρου, των αρχών της πόλης μας, της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων και πιστών.

 Μετά τον εσπερινό  o Πολιτιστικός Σύλλογος, θα αναβιώσει  το παραδοσιακό «Πανηγύρι» στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Θα μας διασκεδάσουν με δημοτικό  και λαϊκό πρόγραμμα οι μουσικοί: Δημήτρης Κουτής κλαρίνο, Γιώργος Κωνσταντόπουλος μπουζούκι, Γιώργος Σισαμπίρης πλήκτρα, Θύμιος Τσακωνίτης ντράμς, Χρήστος Κίσσας  δημοτικό τραγούδι, Αλέκα Γιανακοπούλου δημοτικό   τραγούδι, Λάμπρος Παγιούλας λαϊκό τραγούδι.

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δευτέρα    21 ΜΑΪΟΥ 2018. Ώρα 7. 00 π.μ.

Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία με τη συμμετοχή του ΣΙΣΑ και άλλων Σωματείων της Λαμίας.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Στις 7.30 μ.μ.

 Στον  υπαίθριο χώρο του  Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας, εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρουσιάζει: Η καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας διδα Μυρσίνη Χαϊλα

Α.  Έναρξη και χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των    φορέων.

Β. "Εάλω η Πόλις" Ιστορικό και Λογοτεχνικό Αφιέρωμα. Πεντακόσια εξήντα πέντε  χρόνια πέρασαν από την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαϊου 1453. Η Βασιλεύουσα, η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε υπό την κατοχή του Οθωμανού δυνάστη. Θυμούμαστε και τιμούμε τους πεσόντες κατά την πολιορκία και κατά την Άλωση, διαβάζουμε τους θρήνους και τους θρύλους, συγκινούμαστε και διδασκόμαστε. Διότι αυτή είναι η αξία της ιστορικής μνήμης. Να αποτελεί μάθημα ες αεί για τις νεώτερες και τις απερχόμενες γενιές

Αποδίδουν  Ιστορικά, λογοτεχνικά  κείμενα και ποιήματα, ο κ. Οδυσσέας Κοντζαμάνης ο κ. Σπύρος Κουδουνάς, ο κ. Χρήστος Μακρής,, η διδα Μυρσίνη Χαϊλα, η κ Ελένη Κατόπη και ο μαθητής Περικλής Λέντας

Γ. Η  Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου παρουσιάζει όμορφα τραγούδια, με την επιμέλεια του μαέστρου κ. Δημήτρη Γκαραβέλη, ο οποίος την συνοδεύει στα πλήκτρα.

Τραγουδούν: Σούλα Κόχυλα, Ελένη Κατόπη, Κική Τσαντήλα, Ευαγγελία Δημητροιύλη, Άννα Καπαμά, Κούλα Ζαγκλάρα,  Αθανασία Κόγια, Μαργαρίτα Μπλούκα, Λένα Σταυροπούλου, Ελένη Σεβαστού, Αγγέλα Ντούμα, Ολυμπία Καβαλάρη, Λίτσα Καραδήμα, Νίκος Λαμπρόπουλος, Θεόδωρος  Χανής.

Δ. Παραδοσιακοί χοροί, από τμήμα  παιδιών. Την    διδασκαλία των χορών κάνει ο καθηγητής   Φυσικής Αγωγής κ. Θανάσης Πύργος. 

Ε. Η  Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου με  όμορφα τραγούδια θα κλείσει την εκδήλωση,

Την φροντίδα των παιδικών  χορευτικών τμημάτων την  έχει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού   Σχολείου και  ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Νέας Μαγνησίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση