«Τρανός Χορός της Αγάπης»: Η Λαογραφική εκδήλωση αναβιώνει τον Αύγουστο στο Δίλοφο Σπερχειάδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 13:34 «Τρανός Χορός της Αγάπης»: Η Λαογραφική εκδήλωση αναβιώνει τον Αύγουστο στο Δίλοφο Σπερχειάδας

Μια ιδέα και συνδιοργάνωση των 7 χωριών του Ινάχου (Ανατολή, Αργυρία, Δίλοφο, Κολοκυθιά, Κυριακοχώρι, Μάρμαρα και Περιβόλι) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  του Δήμου Μακρακώμης (ΔΕ Σπερχειάδας) και του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διλόφου.

Ο «Τρανός Χορός της Αγάπης» είναι χορός τελετουργικός, αργός, απλός αλλά συνάμα μεγαλοπρεπής και περήφανος, αρχέγονα Ελληνικός, κρατά άσβεστη στο χρόνο τη μνήμη, μεταφέροντας από γενιά σε γενιά, τις μνήμες της κοινότητας, τα ήθη και τα έθιμα.

Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο, σε διαφορετικό χωριό, για αναβίωση της τοπικής παράδοσης.

Η εκδήλωση που θα αναβιώσει το φετινό καλοκαίρι στο Δίλοφο Σπερχειάδας θα προβληθεί και με ένα διαφορετικό και στα όρια του πρωτότυπου τρόπο. Την ιδέα και την κατασκευή της βινιέτας επιμελήθηκε ο Γιάννης Π. Κουρέλης με στόχο να προβληθεί η εκδήλωση από το τέλος Ιουνίου και μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του στις 17 Αυγούστου 2018.

Οι βινιέτες επικολλώνται στους φακέλους αλληλογραφίας και λειτουργούν καταπληκτικά ως έμμεση διαφήμιση.

Οι βινιέτες για την εκδήλωση του Τρανού Χορού της Αγάπης στο Δίλοφο στις 17 Αυγούστου 2018 είναι ένα σύνολο 8 τεμαχίων και περιλαμβάνει 2 βινιέτες με μια αμφιθεατρική φωτογραφία του χωριού που έχει εσωτερικά την εκκλησία και το σχολείο, 2 ακόμα βινιέτες με το εμβληματικό λογότυπο της εκδήλωσης πλαισιωμένο τριγύρω από τα στοιχεία και την ημερομηνία διεξαγωγής της γιορτής και, το σύνολο ολοκληρώνουν 4 βινιέτες με κύριο περιεχόμενο που προέρχεται από Ζωγραφικό Πίνακα που δημιουργήθηκε ειδικά για την συγκεκριμένη εκδήλωση από το λαϊκό καλλιτέχνη Γιάννη Β. Χατζηβασίλη από την Κάρπαθο της Δωδεκανήσου, με σκοπό να δώσει εικόνα (και να την διαφημίσει). 

Όποιος ιδιώτης επιθυμεί την απόκτηση του προϊόντος από συλλεκτικό ενδιαφέρον ή ως ενθύμιο να επικοινωνήσει στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τον Γιάννη Π. Κουρέλη (Δίλοφο Σπερχειάδας) που επιμελήθηκε την έκδοση αυτή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση