Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χαμένος Παράδεισος» (ΤΑΒU) απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας από τους Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 12:30 «Χαμένος Παράδεισος» (ΤΑΒU) απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας από τους Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας
Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν απόψε Τρίτη 24-03-2015 ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στην προβολή της ταινίας «Χαμένος Παράδεισος» (ΤΑΒU), μία γοητευτική, ρομαντική και σκηνοθετικά πρωτότυπη δημιουργία του Πορτογάλλου σκηνοθέτη Μιγκέλ Γκόμεζ, που ξεχώρισε στο 62ο Φεστιβάλ Βερολίνου.  
Είσοδος ελεύθερη.

Βραβείο FIPRESCI στο 62ο Φεστιβάλ Βερολίνου | Βραβείο Alfred Bauer Award στο 62ο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2012
 
Η Πιλάρ περνά τα πρώτα χρόνια της σύνταξης της, προσπαθώντας να διορθώσει τον κόσμο και φροντίζοντας για τις ενοχές των άλλων. Περισσότερο απ’ όλα την προβληματίζει η μοναξιά της γειτόνισσας της, Αουρόρα, μια εκκεντρική κι ευέξαπτη ογδοντάχρονη, που πηγαίνει στο καζίνο μόλις βρίσκει λίγα λεφτά, μιλά συνεχώς για την κόρη της και υποψιάζεται ότι η υπηρέτρια της Σάντα ασκεί βουντού επάνω της. Για τη Σάντα δε γνωρίζουμε πολλά, δε μιλάει πολύ, ακολουθεί εντολές και θεωρεί ότι ο καθένας πρέπει να κοιτάει τη δουλειά του.
Η Αουρόρα θα ζητήσει κάτι περίεργο, και οι άλλες δύο γυναίκες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τη βοηθήσουν. Θέλει να συναντήσει έναν άντρα. Η Πιλάρ και η Σάντα θα ανακαλύψουν ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο και μια ιστορία, που συνέβη 50 χρόνια πριν, λίγο πριν τον Πορτογαλικό αποικιακό πόλεμο. Ξεκινάει ως εξής: «Η Αουρόρα είχε μια φάρμα στην Αφρική, στους πρόποδες του όρους Ταμπού..»
 
Δήλωση σκηνοθέτη : «Το Tabu είναι μια ταινία για το πέρασμα του χρόνου, για πράγματα που εξαφανίζονται και μπορεί να υπάρχουν μόνο ως ανάμνηση, φαντασμαγορία, εικόνες – ή ως σινεμά, που τα αθροίζει όλα αυτά. Υπάρχει ένα τεράστιο χρονικό κενό στην ταινία καθώς πάμε πίσω πενήντα χρόνια. Περνάμε από την εποχή του γήρατος στη νιότη, από τον πονοκέφαλο και την ενοχή στην εποχή της υπερβάσης, από μια μετα-αποικιακή κοινωνία στην εποχή της αποικιοκρατίας.
Είναι μια ταινία για πράγματα που έχουν σβήσει: ένα άτομο που πεθαίνει, μία χαμένη κοινωνία, μια εποχή που μπορεί να υπάρχει μόνο στη μνήμη αυτών που την έζησαν. Θέλαμε λοιπόν να συνδέσουμε αυτή την απώλεια με έναν κινηματογράφο που έχει εκλείψει. Έτσι επιλέξαμε να γυρίσουμε την ταινία σε ασπρόμαυρο φιλμ, το οποίο είναι επίσης στα πρόθυρα της εξαφάνισης. » Μιγκέλ Γκομέζ
 
 
Διαβάστε περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ταινία και τους συντελεστές στο site των Φίλων
 
 
ΦΙΛΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο
Επίσημη ιστοσελίδα:filoicinelamias.wordpress.com
Ακολουθείστε τους "Φίλους Κιν/φου Λαμίας" στο facebook και στο twitter