Από τη… στενή, στην ευρύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από τη… στενή, στην ευρύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 07:55
Από τη… στενή, στην ευρύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Είναι πολιτικός μηχανικός και από πολύ νωρίς μπήκε στα "βάσανα" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Όχι πως δεν του άρεσε! Από το 2011 μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος στην Τοπική Κοινότητα Δαμάστας και παράλληλα είναι και Γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου Δαμάστας.

Στις εκλογές του Μαΐου πήρε την απόφαση να κάνει ένα βήμα παρακάτω. Να "εκτεθεί" στο κεντρικό ψηφοδέλτιο με το Συνδυασμό «Λαμία Περήφανη Πόλη» του Θύμιου Καραΐσκου.

Ο Δημήτρης Μπεσλεμές σε συνέντευξη που παραχώρησε στο LamiaReport παρουσίασε όλους εκείνους τους λόγους που τον οδήγησαν στην ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση και μας εξηγεί πως πήρε την απόφαση για το επόμενο βήμα.

Συνέντευξη:

LR: Δημήτρη, πώς προέκυψε η επιθυμία σου να ασχοληθείς με τα κοινά;

ΑΠ: Η αγάπη μου για το χωριό μου, τη Δαμάστα, αλλά και η εγκατάλειψη της περιφέρειας σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες των συγχωριανών μου, με ώθησαν – παρά το νεαρό της ηλικίας μου – να ασχοληθώ με τα κοινά, πριν μερικά χρόνια. Μυήθηκα  λοιπόν, στην πολιτική, ως κοινοτάρχης του τόπου καταγωγής μου, έχοντας στη φαρέτρα μου ως βασικό όπλο την πυγμή του «άπειρου» νέου και την πρόθεσή μου να αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου, για να δικαιώσω την ψήφο των ανθρώπων που με εμπιστεύτηκαν.

Η Λαμία, η πόλη που γεννήθηκα και ζω, αποτελεί για μένα σημαντική πρόκληση

LR: Και τώρα…από το Τοπικό, στο Κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο με τον Θύμιο Καραϊσκο. Γιατί;

ΑΠ: Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, δεν σταμάτησα να μπαίνω σε σπίτια, να συζητώ στο καφενείο, να αφουγκράζομαι προβλήματα, να ακούω παράπονα, να αναζητώ άμεσα λύσεις. Μα δεν σταμάτησα εκεί. Έθεσα τον πήχη πιο ψηλά. Η Λαμία, η πόλη που γεννήθηκα και ζω, αποτελεί για μένα σημαντική πρόκληση.

Έτσι, η τιμητική πρόταση του Θύμιου Καραῒσκου, τον οποίο γνώρισα από κοντά στην Περιφέρεια, ήταν μια ευκαιρία. Πρόκειται για έναν έντιμο, εργατικό άνθρωπο με όραμα για την Λαμία.

LR: Η ιδιότητά σου, ως Πολιτικός Μηχανικός, νομίζεις ότι θα φανεί χρήσιμη στο Δήμο;

ΑΠ: Το Τεχνικό κομμάτι ενός Δήμου αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς άξονες λειτουργίας και εξέλιξής του. Στην πόλη αλλά και τα χωριά – που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου μας – είναι απαραίτητη η συμμετοχή των νέων στη διαμόρφωση της εικόνας των έργων. Σήμερα, το 2019, δεν νοούνται κατασκευαστικές παρεμβάσεις, δίχως την τεχνογνωσία αλλά και την φιλοπονία των νέων.

Μέσω Ομάδων Εργασίας, αλλά και Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών για τα σημαντικότερα έργα που αφορούν τον Δήμο, οι νέοι επιστήμονες που έχουν επιλέξει να παραμένουν στην πόλη του θα αισθάνονται ότι συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της εικόνας και της λειτουργικότητας της πόλης τους.

LR: Δημήτρη, πώς οραματίζεσαι την πόλη σου;

ΑΠ: Οραματίζομαι μια Λαμία, με ποιότητα ζωής των κατοίκων, πόλο έλξης επιχειρηματικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος, τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό.

LR: Κατά τη γνώμη σου, τι νομίζεις ότι χρειάζεται να γίνει;

ΑΠ: Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, απαιτούνται τα εξής:

Σήμερα, το 2019, δεν νοούνται κατασκευαστικές παρεμβάσεις, δίχως την τεχνογνωσία αλλά και την φιλοπονία των νέων.

  • Να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, διαμορφώνοντας μια πόλη καθαρή τόσο με καλό-συντηρημένους δρόμους και πεζοδρόμια, όσο και με «πνεύμονες» πρασίνου, μέσω της δεντροφύτευσης.
  • Να παρέχουμε υποδομές για τους ηλικιωμένους (διαβάσεις πεζών, παγκάκια σε στάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ΚΑΠΗ κ.ά), για τα παιδιά (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Παιδικούς Σταθμούς), τους ελεύθερους επαγγελματίες – καταστηματάρχες, τους αθλούμενους της πόλης.
  • Να αναδειχθεί το ιστορικό κέντρο της πόλης, μέσω ανάπλασης και προβολής των νεοκλασικών κτιρίων του.
  • Δεδομένων της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας και των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων των Δήμων, είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε όλη την τεχνογνωσία και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για αναζήτηση πόρων, προκειμένου να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε τα απαραίτητα έργα ανάπτυξης, όπως πόρους ΕΣΠΑ, Εθνικούς πόρους μέσω Υπουργείων και Περιφέρειας.
  • Να εκμεταλλευτούμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, όπως τα Λατομεία, τη γεωθερμία, τις ιαματικές πηγές, την ΒΙΠΕ, το ΑΕΙ και την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, ώστε να αναπτύξουμε τον τόπο, να εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας και να συγκρατήσουμε τους κατοίκους στον τόπο καταγωγής τους.

LR: Κλείνοντας, Δημήτρη, αυτή τη συνέντευξη, θέλω να μου επισημάνεις τα «δυνατά σημεία» της υποψηφιότητάς σου, αυτά δηλαδή που συνιστούν την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα σε σένα και άλλους υποψηφίους.

ΑΠ: Πρωτίστως, θα ήθελα να ευχηθώ επιτυχία σε όλους, όσοι θέτουν υποψηφιότητα, γιατί είναι σημαντική απόφαση και επαχθές το βάρος της ενασχόλησης με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ωστόσο, η αγάπη για τον τόπο μου, η δημιουργική ηλικιακή φάση της ζωής μου, η τεχνογνωσία που διαθέτω, λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, η ανιδιοτέλεια και η φιλοπονία μου, είναι μερικά μόνο από τα εχέγγυα που διασφαλίζουν την ψήφο όσων με εμπιστευθούν.

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1979 στη Λαμία όπου και μεγάλωσα.

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων.

Διατηρώ τεχνικό γραφείο απο το 2007 και δραστηριοποιούμαι σε ιδιωτικά και δημόσια έργα. Για 3 χρόνια διετέλεσα Ειδικός Τεχνικός Σύμβουλος στη Νομαρχία Φθιώτιδας.

Ασχολούμαι με τα κοινά από το 2011 όπου εκλέχθηκα Πρόεδρος της Τ.Κ Δαμάστας, θέση την οποία κατέχω μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα είμαι Γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου Δαμάστας.

Facebook:  Dimitris Beslemes

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ