«Όλα αυτά δεν είναι λόγια. Είναι έργα...»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Όλα αυτά δεν είναι λόγια. Είναι έργα...»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 13:55
«Όλα αυτά δεν είναι λόγια. Είναι έργα...»

Ο Νίκος Σταυρογιάννης ανοίγει τα χαρτιά του στο LamiaReport και μιλάει στον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για την πενταετία που πέρασε, αλλά και για την τετραετία που έρχεται.....

Ο Δήμαρχος Λαμιέων και εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου, εξηγεί γιατί δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο, όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος και τονίζει: «Με εντατική δουλειά και σε καθημερινή βάση, μπορούμε να πούμε με περηφάνια ότι ο Δήμος Λαμιέων είναι πλέον μια καλά κουρδισμένη μηχανή που δουλεύει προς όφελος των δημοτών του και μόνον. Και όλα αυτά χωρίς καμία μα καμία επιβάρυνση στην τσέπη των δημοτών μας....»

Συνέντευξη:

LR: 2014: η χρονιά που το «τιμόνι» του Δήμου Λαμιέων αλλάζει χέρια ύστερα από 16 χρόνια. Ποια η πρώτη σας γεύση από αυτή την απροσδόκητη - για κάποιους- αλλαγή;

Πήραμε μια βαθιά ανάσα και απαντήσαμε στο δίλημμα: αλλάζουμε με όποιο κόστος ή συνεχίζουμε τον εύκολο δρόμο; Την απάντηση νομίζω την ξέρετε

Αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μαςτην 1η Σεπτέμβρη του 2014. Τεράστια η ευθύνη. Όπως τεράστιες ήταν και οι αλλαγές που προκαλούσε η πολύπλευρη και πρωτόγνωρη κρίση που βίωνε τότε όλη η ελληνική κοινωνία με τις χειρότερες οικονομικές συνθήκες από τη μεταπολίτευση. Συνθήκες που οδήγησαν στη μεγαλύτερη οικονομική και διοικητική αποδυνάμωση των Δήμων. Πέσαμε,με λίγα λόγια, κατευθείαν στα βαθιά!

Από την πρώτη μέρα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα οικονομικής κακοδιαχείρισης, σπατάλες, κρυφά χρέη και αφανείς υποχρεώσεις, διοικητικά κενά και μια ξαφνικά αποδεκατισμένη τεχνική υπηρεσία. Δεν το λες και καλή αρχή!

Πήραμε μια βαθιά ανάσα και απαντήσαμε στο δίλημμα: αλλάζουμε με όποιο κόστος ή συνεχίζουμε τον εύκολο δρόμο; Την απάντηση νομίζω την ξέρετε.

Σε πείσμα των καιρών και των δύσπιστων, εργαστήκαμε σκληρά με σχέδιο, επιμονή και αφοσίωση στο καθήκον. Και καταφέραμε αυτό που εκείνον τον Σεπτέμβρη φαινόταν ακατόρθωτο: να στήσουμε το Δήμο ξανά στα πόδια του. Να αλλάξουμε ρότα με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα, κυρίως όμως με την πολύτιμη στήριξη των δημοτών και των Υπηρεσιών.

(Θερινό Δημοτικό Θέατρο)

LR: Σας έχουμε ακούσει πολλές φορές να μιλάτε για την οικονομική εξυγίανση και τη διοικητική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών που πετύχατε στο Δήμο. Πώς έγινε και τι έχουν κερδίσει οι δημότες με αυτό;

Οι Δημότες μας έχουν πλέον έναν υγιή και βιώσιμο οικονομικά Δήμο, διαφάνεια και φυσικά καλύτερη εξυπηρέτηση. Οι πρώτες μας ενέργειες ήταν αποκλειστικά αφιερωμένες στην αναδιάρθρωση της λειτουργίας του Δήμου.

Κάναμε ψηφιακές τις λειτουργίες του - ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, ψηφιακή υπογραφή, καταγραφή νομικών υποθέσεων και των οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου, καταγραφή της δημοτικής περιουσίας, αποπληρωμή χρεών, αποκαθιστώντας τη νομιμότητα και τη διαφάνεια σε κάθε συναλλαγή.

Συντάξαμε και νέο κανονισμό υπηρεσιών με τον οποίο και λειτουργούμε από το 2016, διεκδικώντας παράλληλα και νέες θέσεις εργασίας.

Οι Δημότες μας έχουν πλέον έναν υγιή και βιώσιμο οικονομικά Δήμο, καλύτερη εξυπηρέτηση, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση στα δημοτικά τέλη

Μαζί με τις υπηρεσίες μας και τους ορκωτούς λογιστές, ρίξαμε φως σε όλες τις πληγές του παρελθόντος τόσο στο Δήμο όσο και στα Νομικά του Πρόσωπα. Υποθέσεις όπως αυτή της μαύρης τρύπας του πολύπαθου ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, του Δ΄ ΚΑΠΗ, του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Φθιώτιδας, πέρασαν στα χέρια της Δικαιοσύνης. Συγχρόνως εξοφλήσαμε παλιά χρέη και υποχρεώσεις, δικαστικές οφειλές και πρόστιμα που χρόνιζαν και έφταναν τα 8 εκατ. ευρώ.

Χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση στα δημοτικά τέλη.

 

Εξοικονομήσαμε πάνω από 11 εκατ. ευρώ από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, των αναλωσίμων όπως του πετρελαίου και των ανταλλακτικών.

Αυξήσαμε τις επενδύσεις, τα έργα δηλαδή που κάνουμε, κατά 12 εκατ. ευρώ στα 3 πρώτα χρόνια.

Παράλληλα, αυξήσαμε τα έσοδα του Δήμου και σχεδόν διπλασιάσαμε τα πραγματικά – και το τονίζω αυτό - ταμειακά μας διαθέσιμα ανακαλύπτοντας και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε πηγή χρηματοδότησης από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Με εντατική δουλειά και σε καθημερινή βάση, μπορούμε να πούμε με περηφάνια ότι ο Δήμος Λαμιέων είναι πλέον μια καλά κουρδισμένη μηχανή που δουλεύει προς όφελος των δημοτών του και μόνον. Και όλα αυτά χωρίς καμία μα καμία επιβάρυνση στην τσέπη των δημοτών μας.

Πλέον, όχι μόνο στεκόμαστε στα πόδια μας, αλλά μπορούμε να απαντάμε στις ανάγκες της πόλης με γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις, να κάνουμε έργα και να σχεδιάζουμε ακόμα περισσότερα όχι μόνο με πόρους εθνικούς και ευρωπαϊκούς αλλά και με δικά μας χρήματα ύστερα από πολλά χρόνια.

LR: «Και τι έκανε ο Νίκος Σταυρογιάννης 5 χρόνια τώρα?» αναρωτιούνται ορισμένοι. Εσείς κ. Σταυρογιάννη,  τι απαντάτε;

Αρχικά, θα τους προέτρεπα να περάσουν από την οδό Στυλίδας, από την οδό Μπιζανίου, το ΔΑΚ, το στάδιο της Καμαρίτσας, το 6ο Νηπιαγωγείο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο. Τους προτρέπω να ρωτήσουν τους κατοίκους στο Λιανοκλάδι, στο Αμούρι και στο Ζηλευτό για το νερό που πίνουν τώρα. Να επισκεφθούν μια εκδήλωση στο νέο δημοτικό διατηρητέο κτήριο στην Πλατεία Λαού, να πάνε τα μικρά παιδιά για παιχνίδι στην παιδική χαρά του Αγίου Λουκά και στα 7 νέα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων. Να δουν μια παράσταση στο Θερινό Θέατρο το καλοκαίρι που μας έρχεται. Να κάνουν μια βόλτα με τα πόδια από τη Δαμάστα μέχρι τα Ψωρονέρια πάνω στο πεζοδρόμιο, να κάνουν στάση στο Φρατζόμυλο και να πιουν νερό από το νέο αγωγό στα Ζακέικα. Να πάνε μια βόλτα στην όμορφη Παύλιανη και στο νέο της περιφερειακό δρόμο κι από κει στην Υπάτη που απέκτησε επιτέλους επαρκή φωτισμό, προστατευτικά τοιχία και παιδική χαρά.

(Ανατολική είσοδος - Οδός Στυλίδος)

Να ρωτήσουν τους 1500 συνδημότες μας για την υλική στήριξη που τους παρέχει ο Δήμος μέσα από το Επισιτιστικό πρόγραμμά μας και αυτούς που εξυπηρετεί το Κέντρο Κοινότητας που φτιάξαμε. Να περάσουν μια βόλτα έξω από το καινούριο σπίτι της Φιλαρμονικής μας και να παρακολουθήσουν τις καθημερινές πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου μας που έχουν να επιδείξουν ακόμα και συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών! Στηρίζοντας κάθε μέρα τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την παράδοση, διοργανώνοντας πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις που τονώνουν την τοπική οικονομία, ενισχύοντας την ντόπια καλλιτεχνική παραγωγή και δημιουργία: στο θέατρο, στη μουσική, στις εικαστικές τέχνες.

κ. Κωνσταντόπουλε, γνωρίζετε ότι μέχρι τα τέλη του 2015 συνεχίσαμε με συνέπεια και ολοκληρώσαμε τα τεχνικά έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής δίνοντας βάση στην εξυγίανση του Δήμου. Εξάλλου, αυτό μας ζήτησαν οι ίδιοι οι δημότες μας και ήταν κάτι το οποίο χρειάστηκε χρόνο, πολύ χρόνο.

(8ο Δημοτικό Σχολείο)

Από τον Αύγουστο του 2016 έως την άνοιξη του 2018, όλοι οι Δήμοι ήμασταν αποκλεισμένοι από τις δημοπρασίες εξαιτίας της αλλαγής του Νόμου για τις Δημόσιες Συμβάσεις, τις μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις κατά 70% περίπου, τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη απορρόφησης πόρων από το ΕΣΠΑ.

Παρ΄ όλα αυτά, ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις με μια σειρά ουσιαστικών έργων και άλλων μικρότερων, αλλά εξίσου σημαντικών για την καθημερινότητα,σε ολόκληρο τον καλλικρατικό Δήμο και σε κάθε τομέα. Έργα σε ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια και δημοτικά κτίρια πολλών εκατομμυρίων ευρώ, συντηρήσεις πολλών αθλητικών χώρων, ανακαίνιση/επισκευήτων 25 από τις 100 (!) περίπου παιδικές χαρές του Δήμου μας, που δεν διέθεταν καν πιστοποιημένα όργανα. Πάνω από 4.000.000€ έχουν διατεθεί για τεχνικές εργασίες σε δεκάδες σχολικές μονάδες.

Όλα αυτά δεν είναι λόγια.  Όλα αυτά είναι πράξεις.

Είναι έργα που έγιναν, που τα βλέπουμε και τα χρησιμοποιούμε.

Αξιοποιήσαμε τους δημοτικούς πόρους. Διεκδικήσαμε και κερδίσαμε χρήματα από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Πράσινο Ταμείο.

Αυτήν τη στιγμή, μέσωτου Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, αντικαθίσταται ο δημοτικός οδοφωτισμός με λάμπες LED έργο αξίας 5.000.000€ περίπου, όργανα παιδικών χαρών αξίαςπερίπου 500.000 €τοποθετούνται σε παιδικές χαρές και ο ανάδοχος ξεκινά τις εργασίες του στον κόμβο στην οδό Φιλίας για να συνεχίσει με τον κόμβο έξω από το κτίριο της Περιφέρειας.

Όλα αυτά δεν είναι λόγια.  Όλα αυτά είναι πράξεις. Είναι έργα που έγιναν, που τα βλέπουμε και τα χρησιμοποιούμε

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ξεκινά η μεταστέγαση τωνδύο ειδικών σχολείων μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας μαθητών και δασκάλων ομοίως και η επέκταση του στεγάστρου στο ΔΑΚ. Ταυτόχρονα ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το καλοκαίρι του 2020, τα αυτό-οδηγούμενα λεωφορεία στην πόλη μας με απευθείας ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που ξεπερνά το 1.000.000 €από το HORIZON 2020!

Όλα αυτά και πολλά ακόμα που έχουμε σχεδιάσει και, το σημαντικότερο, έχουμε εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους για να υλοποιηθούν, είναι έργα  αναγκαία και πολύτιμα για τη βελτίωση του επίπεδου ζωής των δημοτών μας και της εικόνας της πόλης μας.

(Οδός Μπιζανίου)

LR: Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυκυκλοφορείτε έξω «Δεν τον βλέπουμε το Δήμαρχο», λένε κάποιοι...

Εξαρτάται που κυκλοφορούν (χαμόγελο)!   Κοιτάξτε… η δουλειά έχει και το κόστος της. Πιστεύετε ότι δεν αρέσει και σε μένα και στους συνεργάτες μου, η βόλτα ή η ψυχαγωγία; Όταν όμως υπάρχουν στοίβες φακέλων και υποθέσεων να διαχειριστείς, η ανάγκη να προγραμματίσεις και να ελέγξεις αν πήγαν όλα καλά, ας μας επιτρέψουν οι «σχολιαστές» να θεωρούμε υποχρέωσή μας την εργασία και όχι τις άσκοπες βόλτες και το χτύπημα στην πλάτη.

Το γραφείο μου ήταν, είναι και θα είναι, εφόσον με τιμήσουν ξανά οι δημότες με την ψήφο τους, ανοικτό κάθε μέρα, πρωί-απόγευμα.

Είμαστε παρόντες, κι εγώ και οι συνεργάτες μου, σε όλες τις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουμε με τοπικούς φορείς σε όλο το Δήμο Λαμιέων. Διατηρούμε επαφή και επικοινωνία με το σύνολο των δημοτών από το Νεοχώρικαι τη Δάφνη, από την Παύλιανη ως το Ζηλευτό και τη Δίβρη έχοντας επισκεφθεί πολλές φορές τις κοινότητές μας όπως και την περιφέρεια της πόλης μας – Νέα Μαγνησία, Γαλανέικα, Καλύβια, Παγκράτι, που κάποιοι ανακαλύπτουν τώρα τελευταία…

Το γραφείο μου ήταν, είναι και θα είναι ανοικτό κάθε μέρα, πρωί-απόγευμα

LR: Σκουπίδια, καθαριότητα, ΧΥΤΑ. Τρεις λέξεις, μια μεγάλη και δύσκολη υπόθεση. Σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα;

Παραλάβαμε ένα ΧΥΤΑ που έπιανε φωτιά κάθε χρόνο - θυμάστε το 2012 και το 2013 - και στον οποίο δεν γινόταν ούτε στοιχειώδης διαχείριση καθώς και ένα διόλου ευκαταφρόνητο πρόστιμο για αυτόν, το οποίο και ξεπληρώσαμε. Παραλάβαμε ελλιπή δρομολόγια αποκομιδής και πλήρη απουσία μελετών και σχεδιασμού για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ακόμη και ηχιλιοακουσμένη επέκταση του υπάρχοντος ΧΥΤΑ το 2014 απεντάχθηκε, λόγω λήξης της προγραμματικής περιόδου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2014.

Μέσα σε τέσσερα, μόλις, χρόνια με σωστό σχεδιασμό, προγραμματισμό και συνεργασία 23 Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, κατορθώσαμε να έχουμε, για πρώτη φορά, ρεαλιστικό πλάνο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με περιφερειακή συνείδηση, εξασφαλισμένη και αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση και το χαμηλότερο κόστος σε όλη την Ελλάδα για τους δημότες μας.

(Καθαρή πόλη)

Και όλα αυτά με τη δημιουργία ενός ισχυρού φορέα, του ΦοΔΣΑ Στερεάς, με στελέχωση, προσωπικό ικανό να λειτουργεί τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις κλείνοντας και αποκαθιστώντας τους ΧΑΔΑ, να σχεδιάζει, να ωριμάζει, να διεκδικεί και να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις για την ένταξη νέων έργων.

Σε ό, τι αφορά τη Λαμία: εντάξαμε τις απαιτούμενες μελέτες και εξασφαλίσαμε χωροθέτηση για τη δημιουργία των νέων ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων ΜΕΑ & ΧΥΤΥ αφού λύσαμε ένα πρόβλημα 15ετίας, αυτό της παρέκκλισης από την υπάρχουσα λατομική ζώνη.

Εξασφαλίσαμε τα χρήματα για διευθέτηση και επέκταση του υπάρχοντος ΧΥΤΑ Λαμίας, προκειμένου να υπάρξει ενδιάμεση μεταβατική λύση, μέχρι να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν τα έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Κατορθώσαμε να έχουμε, για πρώτη φορά, ρεαλιστικό πλάνο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με το χαμηλότερο κόστος σε όλη την Ελλάδα για τους δημότες μας

Εφαρμόσαμε το πλέον αποτελεσματικό πρόγραμμα αποκομιδής των σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων αποβλήτων, σε συνεργασία με το Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., χωρίς καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη, συντάξαμε το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, προβλέψαμε δράσεις διαλογής στην πηγή, την εφαρμογή διακριτών ρευμάτων χωριστής συλλογής αποβλήτων και τη δημιουργία πράσινου σημείου, για το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί η ωρίμανσή του.

Με το άνοιγμα των σχετικών Προσκλήσεων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την οποία και αναμένουμε, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε τα έργα στην τρέχουσα, κιόλας, προγραμματική περίοδο. Προστατεύοντας το περιβάλλον, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και με το μικρότερο οικονομικό κόστος για τους δημότες μας και σήμερα και στο μέλλον.

LR: Ποιο είναι το σχέδιο σας για την επόμενη τετραετία;

Μεθοδικά, εμπνευσμένοι από τις ιδέες και απόψεις που κατατέθηκαν από τους δημότες και τους φορείς, μέσω της διαβούλευσης το καλοκαίρι του 2018, συντάξαμε τη Στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης(ΒΑΑ). Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή της και είμαστε έτοιμοι να την κάνουμε πράξη.

Σε συνδυασμό, με το σύνολο των τεχνικών παρεμβάσεων που προβλέπουμε στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας, έχουμε στη διάθεσή μας εξασφαλισμένα 12.000.000 €, συν τους ιδίους πόρους που έχουμε διαθέσιμους στην τράπεζα για επενδύσεις, και πάνω από 35 σχεδιασμένα έργα και δράσεις για να φτάσουμε την πόλη και το Δήμο μας στο επιθυμητό σημείο, να αλλάξουμε την εικόνα του και την προοπτική του.

Αναφέρω χαρακτηριστικά την ανάπλαση της Πλατείας Πάρκου που «βγαίνει» σε διαγωνισμό το καλοκαίρι μετά και την οριστική της έγκριση από το Πράσινο Ταμείο, την ανάπλαση της Πλατείας Λαού καθώς και της Πλατείας Ελευθερίας για την οποία ετοιμάζουμε τη σχετική προκήρυξη πανελλήνιου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Ταυτόχρονα, εντάξαμε και την εφαρμογή μέτρων ήπιας κυκλοφορίας από το ύψος του ΔημοτικούΘεάτρου έως την οδό Αινιάνων, μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, μια ανάγκη της ίδιας της πόλης.

Ακόμα, στη Στρατηγική ΒΑΑ έχουμε εντάξει τη διευθέτηση του μυλαύλακα της οδού Τυμφρηστού μαζί με την κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν, τη στερέωση του νότιου και νοτιοδυτικού τμήματος των τειχών του Κάστρου, την ανακαίνιση του διατηρητέου στην πλατεία Λαού και του Γ’ ΚΑΠΗ, την ενεργειακή αναβάθμιση του Χαλκιοπούλειου, καθώς και την ανάπλαση της διαδρομής από το σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ μέσω των οδών Φιλίας, Ελύτη, Παπαποστόλου, Όθωνος έως την Πλατεία Λαού.

Ακόμα, εντάσσουμε στη Στρατηγική ΒΑΑ τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Ανέργων, πολλών δράσεων κατάρτισης ανέργων και άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων για τις μετακινήσεις των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και σειρά ενεργειών ψηφιοποίησης και ανάδειξης του πολιτιστικού μας προϊόντος.

Μέσα από το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας, αναδιαμορφώνουμε το δημόσιο χώρο στο εμπορικό κέντρο και εγκαθιστούμε ηλεκτρικά ποδήλατα.

Ξεκινάμε εντός του 2019 την κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου και την ενεργειακή αναβάθμιση του Χαλκιοπούλειου.

Στη ΔΕΥΑ Λαμίας, έχουμε ετοιμάσει τις μελέτες και έχουμε εξασφαλίσει και τα χρήματα για έργα ύδρευσης, τηλελέγχου – τηλεχειρισμού όλων των δικτύων, εφαρμογής έξυπνων υδρομέτρων, επαναχρησιμοποίησης υγρών αποβλήτων για άρδευση στη Ροδίτσα και στην Ανθήλη, καθώς και για το μεγάλο έργο της αποχέτευσης στο Φραντζή, χρόνιο αίτημα των κατοίκων της κοινότητας.

(Γήπεδο Καμαρίτσας)

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό: πατάμε επιτέλους το κουμπί της επανεκκίνησης για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας που ήρθε στην κυριότητα του Δήμου μας με στόχο να την μετατρέψουμε σε διεθνή εμπορικό, πολιτιστικό, ερευνητικό και ψυχαγωγικό κόμβο που θα λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο. Ένα όνειρο, που κάποιοι χαρακτήριζαν ως άπιαστο, το κάνουμε πραγματικότητα.

Στόχος μας είναι ο νέος φορέαςνα διαχειρίζεται και να λειτουργεί:

      - μόνιμο εκθεσιακό, συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο,

      - Πάρκο Καινοτομίας όπου σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως η Σχολή Θετικών Επιστημών της πόλης μας και άλλους φορείς να λειτουργεί κέντρο καινοτομίας και έρευνας,

      - ξεχωριστό χώρο πληροφόρησης, συμβουλευτικής βοήθειας και υποστήριξης προς τις τοπικές εμπορικές και αγροτικές επιχειρήσεις με στόχο τη διευκόλυνση επιχειρηματικών επαφών και την προώθηση των εξαγωγών των τοπικών μας προϊόντων προς τις διεθνείς αγορές.

Πατάμε επιτέλους το κουμπί της επανεκκίνησης για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας που ήρθε στην κυριότητα του Δήμου μας

Μαζί με αρκετούς ακόμα στόχους, που έχουμε θέσει με την ομάδα μου για την επόμενη τετραετία και που μπορείτε να διαβάσετε στο site μας www.protasiefthinis.gr, μπορώ να σας πω υπεύθυνα ότι ο Δήμος μας αλλάζει. Βήμα-βήμα, ουσιαστικά και μεθοδικά, με διαφάνεια και προοπτική.

(Στέγαστρο στο ΔΑΚ)

LR: Ενδιαφέροντα όσα μας λέτε, αλλά δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σας φέρνει δεύτερο.

Κύριε Κωνσταντόπουλε, γνωρίζετε, ίσως καλύτερα κι από μένα, πως οι δημοσκοπήσεις δεν είναι θέσφατo. Είναι η φωτογραφία της στιγμής, αν και εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να είναι αξιόπιστες. Η κάλπη είναι αυτή που βγάζει δημοτικά συμβούλια και δημάρχους.

Τώρα αν με ρωτάτε για τις εντυπώσεις μας, να σας πω ότι δεν ξαφνιαστήκαμε. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έγινε από 12 – 16 Απριλίου, είχαν προαναγγελθεί (τυχαία;) από τις … 8 Απριλίου σε τοπική εφημερίδα.

Εξάλλου το μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης της Υπάτης μας απασχολεί ήδη έντονα… (χαμόγελο)

LR: Γιατί να ψηφίσει κανείς το Νίκο Σταυρογιάννη και την Πρόταση Ευθύνης;

Η επόμενη τετραετία είναι κρίσιμη για τη Λαμία, για ολόκληρο το Δήμο Λαμιέων. Είναι η τετραετία που ολοκληρώνεται  η μετάβαση σε έναν σύγχρονο, έξυπνο και αποτελεσματικό οργανισμό τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα διαχειρίζεται το αύριο ενός ιδιαίτερου, ενός μοναδικού τόπου.

Παλέψαμε σκληρά και μεθοδικά γι’ αυτά και τα εξασφαλίσαμε. Γι’αυτό και ζητάμε ξανά την εμπιστοσύνη των δημοτών στις εκλογές του Μαΐου.

Και αυτό θα υλοποιηθεί με έργα που οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους που ξεπερνούν  ήδη τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υποστηρίζουμε ότι τα κάναμε όλα. Πόσο μάλλον ότι τα κάναμε όλα σωστά. Όμως ξέρουμε και ξέρουν και οι δημότες ότι η Λαμία έχει πια την ευκαιρία να οργανωθεί αποτελεσματικά με εργαλεία που υπάρχουν στα πρότυπα των ευρωπαϊκών πόλεων.

Παλέψαμε σκληρά και μεθοδικά γι’ αυτά και τα εξασφαλίσαμε. Γι’αυτό και ζητάμε ξανά την εμπιστοσύνη των δημοτών στις εκλογές του Μαΐου.

Για να συνεχίσουμε να υλοποιούμε μαζί το αύριο που ονειρευτήκαμε και σχεδιάσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ