«Ο Νίκος είναι η ψυχή της πόλης στον πολιτισμό»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ο Νίκος είναι η ψυχή της πόλης στον πολιτισμό»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 13:17
«Ο Νίκος είναι η ψυχή της πόλης στον πολιτισμό»

Νίκος Παπαγεωργίου: Είναι ο άνθρωπος, που αδιάκοπα και με πάθος, υπηρετεί την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Ο Δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Μανιάτης, όταν παρουσίασε το τελευταίο του βιβλίο στη Λαμία, είπε: «Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι η ψυχή της πόλης στις πολιτιστικές εκδηλώσεις»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η γνωστή στιχουργός Λίνα Δημοπούλου, την οποία φιλοξενήσαμε πριν μερικούς μήνες στη Λαμία: «Κάθε πόλη θα έπρεπε να έχει έναν Νίκο Παπαγεωργίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ας τον γνωρίσουμε όμως καλύτερα....

Νίκος Παπαγεωργίου, Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Κλασικής Φιλολογίας, Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας.

O Νίκος Παπαγεωργίου, καθηγητής φιλόλογος, διδάκτωρ φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ήρθε στη Λαμία το 2010. Από τότε δεν έχει σταματήσει να εργάζεται για την παιδεία και τον πολιτισμό.

Τον γνωρίσαμε σε πάρα πολλές εκδηλώσεις που διοργάνωσε είτε με το σχολείο του είτε με άλλα σχολεία ή φορείς της πόλης.

Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές

Στις εκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε μόνο για το σήμερα στην πόλη μας και την περιοχή μας. Ψηφίζουμε και για το αύριο. Άρα, κάθε ψήφος είναι σημαντική και κάθε ψήφος μετράει.

Η Λαμία τα τελευταία χρόνια έχει υποτιμηθεί από την κεντρική εξουσία και έχει υποβαθμιστεί σε πολλούς τομείς. Έχει λιγότερα όπλα στη φαρέτρα της, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του αύριο. Δυστυχώς, δεν έχει γίνει κατανοητό από όλους ότι η πόλη μας διαθέτει δυνάμεις και έχει δυνατότητες.

Πιστεύω ότι η πόλη μας μπορεί να γίνει κέντρο των γραμμάτων και των τεχνών

Η θητεία μου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας τα τελευταία χρόνια υπήρξε και συνεχίζει να είναι άκρως εποικοδομητική. Η πληθώρα του κόσμου διψάει για μια καλύτερη πόλη.

Θαρρώ ότι μπορώ, με όλες μου τις δυνάμεις, να συνεισφέρω σε αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύω ότι η πόλη μας μπορεί να γίνει κέντρο των γραμμάτων και των τεχνών με πλήθος διαφορετικών και στοχευμένων εκδηλώσεων όλο τον χρόνο. Υπάρχουν σύλλογοι επιστημονικοί, επιμορφωτικοί, πολιτιστικοί και εξωραϊστικοί, πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες που μπορούν να προσφέρουν. Αυτό που χρειάζεται είναι ο κεντρικός συντονισμός. Ευελπιστώ ο Δήμος μας να αποτελέσει το εφαλτήριο μιας πνευματικής άνοιξης.

Μια καλή αρχή έγινε την τελευταία πενταετία με τον Θύμιο Καραΐσκο στο τιμόνι της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Με τον Θύμιο Καραΐσκο, μπορούμε να κάνουμε τη Λαμία περήφανη πόλη. Συμμερίζομαι το όραμά του. Θα είμαι υποψήφιος σύμβουλος Κοινότητας Λαμίας και ζητώ την ψήφο σας προκειμένου να υπηρετήσω την παιδεία και τον πολιτισμό.

Σύντομο βιογραφικό:

Γεννήθηκα το 1972 στην Κομοτηνή. Προέρχομαι από οικογένεια εκπαιδευτικών, είμαι παντρεμένος με την Αθανασία Παλαιογεώργου, εκπαιδευτικό και έχουμε μία κόρη, τη Δανάη-Μαρία, φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησα το 1994 από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνέχισα τις σπουδές μου στην Αγγλία και έλαβα μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μάστερ) στις Κλασικές Σπουδές από το University College London το 1995. Ακολούθως, το 2000 αναγορεύτηκα διδάκτωρ κλασικής φιλολογίας του Royal Holloway, University of London. Δίδαξα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για έξι χρόνια (2003-2009) το μάθημα «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο».

Διορίστηκα, μέσω του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το 2004, ενώ σήμερα υπηρετώ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Από το 2010 κατοικώ στην πόλη της Λαμίας.

Διατέλεσα μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας από το 2012 ενώ, από το 2015 μέχρι και σήμερα, έχω την ιδιότητα του Προέδρου.

Λόγω της ενασχόλησής μου με τον χώρο της λογοτεχνίας και της μουσικής, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να έχω συνεργαστεί με πολλούς διαπρεπείς Έλληνες λογοτέχνες, συνθέτες και ερμηνευτές, σε παρουσιάσεις και αφιερώματα που επιμελήθηκα.

Η πορεία του Νίκου Παπαγεωργίου όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα ταξίδι στον πολιτισμό. Δείτε στο βίντεο τις σημαντικότερες στιγμές και τους ανθρώπους που συνάντησε σε αυτή την πορεία...

 

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ