«Ας αλλάξουμε την εικόνα της πόλης που αγαπάμε»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ας αλλάξουμε την εικόνα της πόλης που αγαπάμε»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 14:50
«Ας αλλάξουμε την εικόνα της πόλης που αγαπάμε»

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα, παλαιότερα του Δήμου Λαμιέων και τώρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αν και δεν επιδίωξε ποτέ τη δημοσιότητα, οι θέσεις που αναλάμβανε, αλλά και η φυσική της παρουσία, είχαν ως αποτέλεσμα να μην περνά ποτέ απαρατήρητη. Αυτή τη φορά η Παναγιώτα Γαλατά - Πάττυ για όλον τον κόσμο που τη γνωρίζει - ζητάει την ψήφο μας και εξηγεί στο LamiaReport αυτή της την απόφαση.

Συνέντευξη:

LRΚα Γαλατά σας είχαμε συνηθίσει… «πίσω από τις κάμερες» ως υπεύθυνη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Λαμιέων, τώρα βλέπουμε αποφασίσατε να βγείτε μπροστά και είστε υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κ. Ευθύμιου Καραΐσκου.

ΑΠ: Τα χρόνια της παρουσίας μου στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Λαμιέων επί Δημαρχίας Γιώργου Κοτρωνιά αποτέλεσαν μια πολύ γόνιμη και ουσιαστική περίοδο της ζωής μου που ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο σήμερα, την επιθυμία μου να συμμετάσχω ενεργά και με πιο καθοριστικό ρόλο στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

LRΣτη συνέχεια ήρθε και η θέση σας στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας..

ΑΠ: Είμαι ήδη 10 χρόνια στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης μέσα από το οποίο απέκτησα εμπειρίες και τη γνώση που απαιτείται γύρω από θέματα αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορώ να προσφέρω στην πόλη μου μέσα από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου εφόσον βέβαια οι συμπολίτες μας με εμπιστευθούν με την ψήφο τους στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Με λίγα λόγια, η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Ευθύμιου Καραϊσκου δεν είναι ένα βήμα στο άγνωστο, αλλά μια φυσιολογική εξέλιξη της θητείας μου από θέση ευθύνης αλλά και των εμπειριών μου στον Α' και Β΄ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

LRΓιατί λοιπόν κάποιος να ψηφίσει Πάττυ Γαλατά; Τι θα λέγατε σε έναν ψηφοφόρο που δεν σας γνωρίζει;

«Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε άλλες ευκαιρίες…»

ΑΠ: Ζώντας στην Λαμία, έχοντας σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και εργαζόμενη στο κέντρο της πόλης, έχω μια πολύ καλή εικόνα των αναγκών αλλά και των προσδοκιών των συμπολιτών μου για την πόλη. Από μένα υπάρχει η ισχυρή βούληση να συμμετάσχω σε μια οργανωμένη και ουσιαστική προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αλλαγή της εικόνας της. Τολμώ να εκτεθώ σε εκλογικές διαδικασίες με γνώμονα την κυρίαρχη επιθυμία μου για ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση των συνθηκών, που καθορίζουν τη ζωή και την καθημερινότητα μας, στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και αγαπώ. Γιατί δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε άλλες ευκαιρίες…

LRΠοιο είναι το έργο που έχετε παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείστε με την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.

ΑΠ: Στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Λαμιέων προσπάθησα να μην είναι τυπική η παρουσία μου, αλλά με προτάσεις και συγκεκριμένες δράσεις επιχείρησα να δώσω ένα διαφορετικό νόημα στην άσκηση των καθηκόντων μου στις δημόσιες σχέσεις του Δήμου μας, όπως στον χειρισμό ζητημάτων που αφορούσαν την μεγάλη Παγκόσμια διοργάνωση του «Ράλλυ Ακρόπολις» που φιλοξενούσε η πόλη μας, όταν αυτό ήταν ακόμα στο WRC (World Rally Championship), αλλά και σε θέματα Αδελφοποιήσεων της πόλης μας, τόσο με την πόλη Chioggia της Ιταλίας όσο και με την πόλη Rzeszów της Πολωνίας.

Αντίστοιχα στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας από μία εντελώς διαφορετική θέση, προσπάθησα να συνεισφέρω στην ενίσχυση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότερης απόδοσης των δομών του με μοναδική μέριμνα την υπηρέτηση του συνόλου των συμπατριωτών μας, χωρίς αυτό να είναι πάντα εύκολο, καθώς πολλές φορές δημιουργούνται αντιδράσεις και δυσλειτουργίες.

LRΠοια ήταν τα στοιχεία εκείνα που έπαιξαν ρόλο στην επιλογή σας να συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο του κ. Καραΐσκου;

ΑΠ: Παραφράζοντας την ρήση που έκανε πράξη μέχρι την τελευταία ανάσα της ζωής του ο Νικόλαος Πλαστήρας: «Όποιος βλέπει την Πατρίδα του να καταστρέφεται και κάθεται αδρανής, είναι το ίδιο σαν να την καταστρέφει ο ίδιος...», θα έλεγα αλλάζοντας το «Πατρίδα» με την «πόλη» ότι: Όποιος βλέπει την πόλη του να καταστρέφεται και κάθεται αδρανής, είναι το ίδιο σαν να την καταστρέφει ο ίδιος...

Έχοντας αυτό σαν βασική αρχή, θεωρώ, ότι οι προτεραιότητες μου, αποτελούν και τον κεντρικό κορμό του προγράμματος του κ. Ευθύμιου Καραΐσκου, το έργο του οποίου στην Περιφέρεια αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή υλοποίηση των δεσμεύσεων του. Δεσμεύσεις που πλέον, θέτουν ως κύρια προτεραιότητα τον ίδιο τον άνθρωπο, τον συνδημότη, τον συμπολίτη μας. Θα σας θυμίσω τη φράση που πιστεύω ότι χαρακτηρίζει τον Συνδυασμό μας «Μπορούμε να κάνουμε την Λαμία ‘’Περήφανη πόλη’’» καθώς και οι θέσεις μας ότι : «Έχει έρθει η ώρα για τη Λαμία να κάνει το επόμενο καθοριστικό βήμα. Ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός» και «Θέλουμε να γίνει η Λαμία ένα εργαστήρι ιδεών, πολιτισμού, παραγωγής, έρευνας, καινοτομίας και πρωτοβουλιών», δίνουν το μήνυμα για αλλαγή της επικρατούσας εικόνας, που μας θλίβει και μας προβληματίζει, αφού δεν αξιοποιείται το πλεόνασμα από δυνατότητες και προοπτικές του Δήμου μας.

LRΠοιοι είναι οι τομείς εκείνοι που θα μπορούσατε να προσφέρετε από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου στον Δήμο Λαμιέων;

ΑΠ: Αν οι ψηφοφόροι του Δήμου Λαμιέων αποφασίσουν ότι αξίζω την ψήφο τους για Δημοτική Σύμβουλος να είναι σίγουροι, ότι θα τιμήσω αυτή την εμπιστοσύνη τους στο μέγιστο βαθμό.

Δεσμεύομαι να ασχοληθώ με προσήλωση και επιμονή στην καλή λειτουργία των Πολιτιστικών και Αθλητικών δομών και των σχετικών προγραμμάτων επειδή πιστεύω, ότι η Λαμία αξίζει να είναι «Περήφανη πόλη» για τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Εκπαίδευση, την Παράδοση, αφού οι πολιτιστικοί φορείς του Δήμου μας μπορούν να γίνουν κοινωνοί της προβολής και ανάπτυξης του τόπου μας. Γιατί ο Πολιτισμός είναι η καρδιά κάθε αναπτυξιακής πολιτικής, σε συνδυασμό με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, που μπορεί να αποτελέσει στοιχείο διαφοροποίησης σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, καθιστώντας το Δήμο μας σταυροδρόμι Πολιτισμού και προορισμό για ποικίλες δραστηριότητες.

Ο Δήμος Λαμιέων οφείλει να κερδίσει το στοίχημα και είμαι σίγουρη, ότι αυτή η προσπάθεια θα επιτύχει. Είναι τιμή για μένα, να είμαι μέλος αυτής της μεγάλης και ισχυρής ομάδας.

 

Σύντομο Βιογραφικό

Η Πάττυ Γαλατά, κόρη του Νικολάου Γαλατά και της Κων/νας Κοντινοπούλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λαμία.

Ολοκλήρωσε  την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο  Marymount HighSchool, της Virginia των ΗΠΑ και είναι Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του  Virginia Commonwealth University και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο του Ανοικτού και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σήμερα είναι Προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος.

Έχει  εργαστεί μεταξύ των άλλων:

• στον Ιδιωτικό τομέα σαν καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσα και

• από το 1999 έως το 2008 ως υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του  Δήμο Λαμιέων

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και διατέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Α.Κ.Ε. Φθιώτιδας Ιδιωτικού Τομέα.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ